PLZEŇSKO

Filmové večery s Finále Plzeň: užijte si filmy pod širým nebem

Bude se opět promítat na zámku Kozel, ale i na Selském dvoře U Matoušů v Plzni-Bolevci, v Kafe Smetanka nebo poprvé také na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj či v Amfiteátru Lochotín. Program nabídne v předpremiéře očekávanou novinku režiséra Jiřího Mádla Vlny, zábavu pro celou rodinu se snímky Gump – jsme dvojka, Ptáci stěhováci, Nerozlučná dvojka, Jak zachránit draka, Fantastická parta či Vynálezce nebo také zahraniční hit Priscilla režisérky Sofii Coppoly nebo nejnovější film Woodyho Allena Zásah štěstím. Vstupenky v ceně 90–150 Kč budou k zakoupení na www.festivalfinale.cz nebo vždy před konkrétní projekcí na místě konání. Již tradičně je generálním partnerem filmových večerů Skupina ČEZ.

„Aktivity Finále Plzeň se postupně rozrostly do celého roku a mám radost, že filmoví fanoušci v Plzeňském kraji tak mají možnost vidět kvalitní a pozoruhodné snímky také během letních měsíců,” říká ředitelka Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová.

Předpremiéra filmu Vlny v Amfiteátru Lochotín

Nový film režiséra Jiřího Mádla Vlny, na němž pracoval deset let a který se natáčel také v Plzni, bude mít světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do českých kin vplují Vlny 15. srpna 2024. Ještě než se tak ale stane, budou mít možnost diváci z Plzně a okolí vidět špionážní drama inspirované příběhy skutečných osob v exkluzivní předpremiéře pořádané ve spolupráci se společnostmi Dawson Films a Bontonfilm v Amfiteátru Lochotín ve čtvrtek 8. srpna od 19:00. Připraven je bohatý program s DJ, autogramiádou, fotokoutkem, pop-up stánkem s módou 60. let a talk show. Začátek projekce je plánován na 20:45.

„Naším cílem je, aby filmy, které do kin uvádíme, vidělo co nejvíc lidí. Přivézt jeden z největších českých bijáků poslední doby do toho největšího se proto přímo nabízelo,“ uvedl Robert Švec, šéf distribuce společnosti Bontonfilm, která jen v loňském roce premiérově představila bezmála dvacítku tuzemských snímků a stala se tak jedničkou na trhu.

V rámci spolupráce Finále Plzeň a festivalu Léto v Prazdroji bude možné zhlédnout Vlny také na nádvoří pivovaru 28. srpna od 20:30 hodin.

Vlny diváky zavedou do pražské redakce Československého rozhlasu v 60. letech. V hlavních rolích uvidíte Vojtěcha Vodochodského,Tatianu Pauhofovou, Stanislava Majera, Vojtěcha Kotka, Mariku Šoposkou, Petra Lněničku, Martina Hofmanna, Jana Nedbala, Tomáše Maštalíra a další.

Filmové zážitky na zámku Kozel

Romantické prostředí Státního zámku Kozel čeká na diváky 30. a 31. srpna. Kromě běžných vstupenek si budou moci dopřát i speciální Luxusní filmový zážitek, tedy VIP balíček, který za 920 Kč nabídne dvě lehátka, láhev dobrého vína a drobné občerstvení. Ve stylovém zámeckém prostředí se návštěvníci dočkají komedie Jiřího Vejdělka Aristokratka ve varu o sympatické šlechtičně Marii Kostkové z Kostky či tragikomické novinky Jiřího Havelky Zahradníkův rok se skvělým Oldřichem Kaiserem v hlavní roli, která si svou premiéru odbude také na karlovarském filmovém festivalu.

Rodinné kino v Selském dvoře U Matoušů

Selský dvůr U Matoušů v Plzni-Bolevci nabídne promítání filmů pro celou rodinu a krásné (a i pro malé děti bezpečné) prostředí historické usedlosti. V případě deště budou filmy promítány ve stodole, takže o filmový zážitek diváci nepřijdou za žádného počasí. Dětskou vstupenku pořídí za 90 Kč, dospělí mají lístek za 110 Kč. První projekce filmu, který si užijí malí i velcí, proběhne ve čtvrtek 25. července. Od 20:30 uvidí oblíbeného psího hrdinu na jeho další cestě ve filmu Gump – jsme dvojka.

Program Filmových večerů

? 25. července, 20:30, Gump – jsme dvojka, Selský dvůr U Matoušů

? 1. srpna, 20:30, Nerozlučná dvojka, Selský dvůr U Matoušů

? 8. srpna, 19:00, Vlny, Amfiteátr Lochotín

? 8. srpna, 20:30, Ptáci stěhováci, Selský dvůr U Matoušů

? 14. srpna, 20:30, Priscilla, Kafe Smetanka

? 15. srpna, 20:30, Jak zachránit draka, Selský dvůr U Matoušů

? 21. srpna, 20:30, Zahradníkův rok, Pivovar Purkmistr Černice

? 22. srpna, 20:30, Fantastická parta, Selský dvůr U Matoušů

? 28. srpna, 20:30, Vlny, Nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj

? 29. srpna, 20:30, Vynálezce, Selský dvůr U Matoušů

? 30. srpna, 20:30, Aristokratka ve varu, Státní zámek Kozel

? 31. srpna, 20:30, Zahradníkův rok, Státní zámek Kozel

? 4. září, 20:30, Zásah štěstím, Kafe Smetanka