Sport

PLZEŇSKO

Na fotbal v Plzni můžete jet MHD zdarma

První domácí zápas nové sezony čeká viktoriány již tuto neděli! Je tedy ten správný čas představit velkou novinku. Se vstupenkou či permanentkou můžete vyrazit do DOOSAN Areny zdarma městskou hromadnou dopravou v Plzni.

KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Minigolfisté hostili Mistrovství ČR žáků a juniorů (TV Západ)

O uplynulém víkendu hostil minigolfový areál u chebského zimního stadionu celostátní turnaj mládeže Junior Trophy Cheb 2004, který byl juniorským a žákovským mistrovstvím České republiky.

PLZEŇSKO

Se senátorem Pavlem Karpíškem na kole po severním Plzeňsku

S Pavlem Karpíškem, starostou Vejprnic a senátorem za obvod Rokycany, sdílím nejen křestní jméno, ale také vášeň pro cyklistiku. Tato společná láska nás přivedla k pravidelným vyjížďkám po krásách severního Plzeňska, z nichž se rodí i tyto inspirativní články.

KARLOVARSKO

2004 – Nebanice: Koňská spřežení se utkala podvanácté (TV Západ)

Areál nebanického jezdeckého klubu hostil v závěru minulého týdne mezinárodní závody koňských spřežení. Ty se tady konaly už po dvanácté, ale teprve počtvrté se soutěžilo o body do prestižního Světového poháru, jehož součástí je pouhých osm závodů, mimo jiné třeba v anglickém Windsoru nebo německém Aachenu.

KARLOVARSKO

Loket: Mistrovství světa v motokrosu, policisté zvýšili výkon služby

Jako každý rok, tak i v tom letošním se v Lokti koná Mistrovství světa v motokrosu ve třídách MXGP a MX, a to již o tomto víkendu ve dnech 20. – 21. července 2024. Fanoušci se do motokrosového areálu Loketských serpentin sjíždí nejen z České republiky, ale i z různých koutů světa. Tohoto sportovního víkendu se každý rok účastní tisíce návštěvníků.

KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Výstavba zázemí pro sportovce bude hotová letos (TV Západ)

Ještě do konce letošního roku se dočkají sportovci využívající areál sokolovského Baníku nových šaten, sprch, toalet a dalšího potřebného zázemí. Před několika dny totiž začala kompletní rekonstrukce obou budov u brány borců na hlavním stadionu.

KARLOVARSKO

Kraslice: Město chce skatepark, další sportoviště se opravují (TV Západ)

Sportovci a veřejnost v Kraslicích se může těšit na další investice do sportovišť ve městě. Tři největší projekty jsou v různé fázi realizace, přičemž nejdále je modernizace fotbalového stadionu za zhruba 15 milionů korun.

PLZEŇSKO

Plná energie. Tak jde Viktorka s novými dresy do nové sezony

Chceme být silní, chceme být rychlí, neustále v pohybu. Plní energie. Přesně s tím jde FC Viktoria Plzeň do nové sezony 2024/2025. A plány do nadcházejícího ročníku se promítají i do nových viktoriánských dresů. Tady jsou!

KARLOVARSKO

Co dělat když se nudíš

Zjistěte, co dělat, když se nudíte! Objevte zábavné a kreativní nápady, které vás zabaví. Nezmeškejte naše tipy!

KARLOVARSKO

Region: Karlovy Vary přivítají 10. srpna maratonský šampionát

Karlovy Vary se stanou 10. srpna dějištěm jedné z největších cyklistických událostí roku - Škoda Auto Mistrovství ČR v maratonu! Závod ČEZ Karlovy Vary přiláká nejlepší cyklisty z celé republiky, kteří budou bojovat o titul mistra ČR.

KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Turnaj vozíčkářů ve stolním tenise měl 6. ročník (TV Západ)

Ve sportovní hale Lokomotivy se v sobotu 10. července konal již šestý ročník turnaje ve stolním tenise vozíčkářů Cheb Open, jehož hlavním pořadatelem byl Sportovní klub vozíčkářů západočeského regionu.

KARLOVARSKO

Karlovarsko: Policisty je možné během prázdnin potkat u vodních ploch

Jako každý rok se policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje od června až do září zaměřují na výkon své práce v okolí vodních prostranství, jako jsou koupaliště, vodácké kempy, rekreační areály u vody a další. S výkonem jejich práce je spojena celorepubliková preventivní akce pod názvem „Bezpečně u vody“. Ta je zaměřena nejen na osoby, které se pohybují po vodních plochách na různých lodích, ale také na osoby, jenž chodí k vodním tokům relaxovat, tedy rekreanty či návštěvníky

KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Velká cena v triatlonu měla rekordní účast (TV Západ)

Rekordní dvě stovky závodníků se postavili na start Velké ceny Sokolova v triatlonu. Ta je součástí závodů Českého poháru.

OSTRAVSKO

Připraveni na zápas: Váš ultimátní průvodce přípravou na fotbalový zápas na stadionu

Fotbalový zápas v živé atmosféře stadionu je nezapomenutelným zážitkem. Aby byl váš den co nejpohodovější a plný zábavy, je dobré se na něj pořádně připravit. Zde je váš komplexní průvodce, jak se připravit na den zápasu.

KARLOVARSKO

Sokolov: Gymnazisté vysportovali 100 tisíc korun pro zařízení v kraji

Na půdě Gymnázia Sokolov proběhlo slavnostní ukončení projektu Move for help. Ten měl gymnazisty v uplynulém školním roce motivovat ke zdravějšímu životnímu stylu, pohybu a pomoci druhým, jak vyplývá z překladu. Žáci sportovními výkony, které byly následně převedeny na finanční dar, podporovali vybrané organizace v oblasti zdravotnictví nebo sociálních služeb. Šek s nejvyšší částkou převzala z rukou hejtmana Karlovarského kraje ředitelka Domácího hospice Motýl.

ZLÍNSKO

Bolesti chodidel a kolen při běhu

Běh je pro nás přirozený pohyb, který by měl být i zdravý. Ovšem ne vždy to platí stoprocentně. Pojďme se podívat, proč nás někdy mohou bolet paty, chodidla, kolena, kyčle a záda, a jak s tím lze efektivně pracovat.

OLOMOUCKO

Olympijské hry v Paříži 2024

Hry 33. olympiády už klepou na dveře. Slavnostní zahajovací ceremoniál je naplánovaný na 26. července 2024 a sady medailí se budou rozdávat až do 11. srpna, a to i v nových sportovních disciplínách.

PLZEŇSKO

Závod iXS Downhill Cupu na Špičáku vyhráli Češka Košárová a Němec Abbou

Na start nedělních finálových jízd se po sobotní kvalifikaci postavilo 247 bikerů z 21 zemí světa.

KARLOVARSKO

Ostrov: Stovky malých fotbalistů se utkalo na 15. ročníku turnaje (TV Západ)

Jubilejní 15. roční akce Ostrov plný fotbalu se odehrál v sobotu 22. června na zdejších trávnících. K akci bylo počasí milosrdné. Od rána totiž silně pršelo, ale brzy se vyčasilo a celý turnaj nakonec proběhl bez problémů.

KARLOVARSKO

Cheb: Turnaji vozíčkářů pomohli rozhodčí z Asociace (TV Západ)

Již 26. ročník turnaje ve stolním tenise vozíčkářů Cheb Open se odehrál ve sportovní hale 15. června. Před zahájením zápasů došlo jako obvykle k přivítání účastníků od zástupců partnerů turnaje.

PLZEŇSKO

Na Špičák se po třech letech vrací mezinárodní závody v downhillu

Po třech letech (poprvé od roku 2021) se o nastávajícím prodlouženém víkendu postaví bikeři na start mezinárodního podniku v downhillu na šumavském Špičáku.

PLZEŇSKO

Se senátorem Pavlem Karpíškem na kole po severním Plzeňsku

S vejprnickým starostou a senátorem za obvod Rokycany Pavlem Karpíškem nás pojí dvě věci. Křestní jméno a láska k cyklistice. Zatímco první jmenované je bohapustá náhoda, to druhé jsme nemohli nechat jen tak. Slovo dalo slovo a společná vyjížďka po kraji, který každý známe vlastně úplně jinak, na sebe nenechala dlouho čekat.

KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Fotbalový turnaj radnic vyhráli domácí (TV Západ)

Hřiště za chebskou 4. základní školou v Hradební ulici hostilo v pátek 25. června fotbalový turnaj, ve kterém se utkaly týmy radnice z Chebu a německého partnerského Hofu.

OLOMOUCKO

Brankářská krize Sigmy - nový trenér, nové naděje

Gólmanské problémy SK Sigma Olomouc pokračují. Brankář Matúš Macík udělal několik chyb, Tomáš Digaňa také zklamal a Jakub Trefil nedostal šanci. Trenér brankářů Lovásik odešel, nový trenér je Otakar Novák. Sigma hledá stabilitu v bráně, zváží hostování a příchody brankářů.

KARLOVARSKO

Region: V Lokti se za podpory kraje uskuteční prestižní motokrosové závody

Kromě toho, že se za několik dní uskuteční v motokrosovém areálu Loketské serpentiny jeden z největších motoristických závodů u nás - Mistrovství světa v motocrossu ve třídách MXGP a MX2, míří sem i další prestižní akce. Na konci září bude Loket hostit FIM Sidecar Motocross World Championship 2024. Rada Karlovarského kraje na jednom ze svých posledních zasedání odsouhlasila podporu i této akci, a to ve výši 100 tisíc korun.

KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Odstartovala cyklojízda Krásná země (TV Západ)

Propagační cyklistická jízda nazvaná Krásná země aneb Putování Českou republikou, kterou pořádá Česká centrála cestovního ruchu působící při Ministerstvu pro místní rozvoj, odstartovala v pátek 25. června na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

KARLOVARSKO

Ostrov: Food fest, muzika i trenér Rulík ozdobili Den pro město (TV Západ)

V sobotu 15. června oslavilo město Ostrov 10 let od rekonstrukce zámku a 15 let partnerství s bavorským Wunsiedelem velkou celodenní akcí. Akci uspořádalo město Ostrov ve spolupráci s Domem kultury Ostrov.

PLZEŇSKO

Olympiáda dětí a mládeže skončila. Plzeňský kraj veze sadu medailí

Letní olympiáda dětí a mládeže v Jihočeském kraji skončila ve čtvrtek 27. června 2024 slavnostním večerním ceremoniálem v Českých Budějovicích.

PLZEŇSKO

Plzeň rozdělí miliony sportovním klubům, podpoří i pořádání akcí

Město Plzeň finančně podpoří sportovní organizace z dotačního programu Rekonstrukce, výstavba a rozvoj sportovních zařízení, areálů a související infrastruktury na území města Plzně.

BUDĚJOVICKO

Táborská hvězda Pavel Svatek míří do Teplic

Devatenáctiletý útočník Pavel Svatek, známý svou silou a rychlostí, pravděpodobně přestoupí z Táborska do Teplic. Výkonný ředitel Táborska Martin Vozábal ocenil jeho talent a uvedl, že klub mu nechce bránit v cestě za sportovním snem.