KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Poslední úsek cyklostezky na jezero Michal bude letos (TV Západ)

Z minulých let je už hotova část cyklostezky od budovy Komerční banky v centru Sokolova až k zahrádkám u městského koupaliště. Další zhruba 300 metrů dlouhý úsek od koupaliště až do Areálu zdraví na Staré Ovčárna se začne stavět během několika týdnů. Ještě v letošním roce by pak město chtělo udělat také novou komunikaci na Ovčárně a vybudovat chybějící můstek.

„Počítáme, že úsek od koupaliště na Ovčárnu, počítám, že začneme stavět do měsíce. A úsek Ovčárna a můstek, nejdříve musíme zjistit, jestli nám Zastupitelstvo přiklepne na to penízky. Jestli penízky Zastupitelstvo schválí, tak také letos,“ uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Po novém úseku cyklostezky by se měli lidé na kolech poprvé projet zhruba do tří měsíců.

„My počítáme, že úsek od koupaliště na Ovčárnu bude zhruba za necelé dva miliony korun a počítáme, že dostaneme zhruba milion tři sta tisíc korun od Ministerstva pro místní rozvoj a ten zbylý úsek, to znamená oprava, řekněme asfaltu plus ten můstek odhadujeme, ale to je odhad, nemáme detailní rozpočet, kolem dvou milionů korun dalších,“ přiblížil místostarosta.  

Po dokončení plánovaných úprav povede cyklostezka až k tunelu pod hlavní komunikací z Karlových Varů na Cheb. Společnost Sokolovská uhelná přitom už dříve slíbila, že pokud město cyklotrasu přivede k tomuto místu, chybějící část až k samotnému jezeru sama upraví.

„Ten kousek za tím propustkem, který vede pod silnicí, tak počítáme, že letos nebo příští rok připraví Sokolovská uhelná a město Sokolov má připraveny peníze na takzvané ty konečné úpravy, to znamená třeba na asfalt,“ dodal Dvořák. 

Na městskou cyklostezku by v budoucnu měla navazovat také páteřní trasa Cheb, Sokolov, Karlovy Vary. Část ze Sokolova do krajského města je přitom už v podstatě hotová a výstavba úseku do Chebu za více než sto milionů korun se intenzivně připravuje.