KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: DDM přejde příští rok pod město (TV Západ)

„Budeme požadovat od Kraje, aby nám v příštím roce zaplatil 100 % provozních nákladů a do konce roku nám vyměnil okna,“ uvedl místostarosta Sokolova Zdeněk Berka. 

Příspěvky Kraje na provoz zařízení by se pak v dalších letech měly postupně snižovat, a to vždy o polovinu. V roce 2006 by to tedy mělo být 50 procent z provozních nákladů a o rok později již pouze čtvrtina.

„Jsou to podmínky k jednání. Nevíme, jestli Kraj na tyto podmínky přistoupí. Je možné, že ty podmínky budou měkčí. Je to vlastně - podmínky k jednání,“ doplnil místostarosta. 

Provoz Domu dětí a mládeže stojí zhruba 600 až 700 tisíc korun ročně. V případě převzetí se ale město bude snažit tyto náklady o něco snížit. Cestou k tomu by mělo být zefektivnění některých činností tohoto zařízení.

„Protože svým způsobem některé ty věci jsou dublovány naším Městským domem kultury a Základní uměleckou školou a domnívám se, že po převzetí dojde k větší provázanosti jednotlivých akcí a k efektivnímu využití těch prostor i těch pracovníků, kteří tam jsou,“ dodal Berka. 

Sokolovský dům dětí a mládeže každoročně otevírá pro zdejší školáky několik desítek kroužků nejrůznějšího zaměření od výtvarných, přes počítačové až po přírodovědné. Vedle toho se podílí například také na organizování různých soutěží, výstav, prázdninových táborů nebo odborných seminářů. Zdejší moderní dopravní hřiště je navíc využíváno pro praktickou výuku dopravní výchovy.