KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Začaly úpravy hradního příkopu (TV Západ)

Součástí právě probíhající první etapy projektu je revitalizace do této doby neudržované hradního příkopu i parku v Brandlově ulici a přilehlé stromové aleje.

„V současné době se buduje především cesta k propojení hradebního příkopu směrem na hradní terasy. Ty hradní terasy, to bude potom vlastně část projektu Krajinné výstavy, která bude řešena v rámci té centrální plochy. Takže to bude spojka nebo přístupová komunikace vlastně až do lokality Poohří, tam, kde jsou dnes tenisové kurty,“ popsal místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Vedle cestovní sítě se počítá například také s vybudováním veřejného osvětlení a laviček ve stromové aleji nebo odpočinkového altánu na jejím konci. V těchto dnech se už staví také lávka z aleje do prostoru u hřiště čtvrté základní školy, která se po dokončení stane zkratkou do nedaleké opravené klášterní zahrady.

„Kdybychom rekapitulovali celkové náklady, které s tím budou spojeny, tak tato první etapa, která se teď dělá, tak by měla stát kolem tří a půl milionu korun a veškeré další práce, to znamená úprava té navazující cestní sítě, vybudování dětských hřišť a ozeleněn, tam je poměrně dost rozsáhlý projekt na doplnění zeleně, tak celkově ta částka bude asi k devíti milionům korun,“ spočítal místostarosta. 

První etapa úprav má být hotova podle smlouvy do konce srpna. Dodavatel ale městu již avizoval, že se termín dokončení podaří možná až o několik týdnů zkrátit.

„Na ty další stavby se bude teprve výběrové řízení vypisovat. Ještě v letošním roce by měla být zrealizována obě dvě ta dětská hřiště. A potom ty výsadby by měly proběhnout částečně na podzim a v případě, že by se to nestihlo, tak zbytek na jaře příštího roku,“ dodal Vanoušek. 

V samotném hradním příkopu má vyrůst hřiště pro větší děti. V parku u Brandlovy ulice pak pro ty nejmenší do šesti let.