PLZEŇSKO

Viktoriáni odstartovali letní přípravu. Na soustředění je prověří i Kodaň

Na úvod jsou na programu tradiční fyzické a funkční testy. Všichni hráči absolvují i speciální měření v nové klubové laboratoři.

Ve středu pak tým čeká setkání s médii.

Novými tvářemi jsou letní posily Daniel Vašulín a Tom Slončík.

Do přípravy týmu se zapojí i mladý obránce Václav Míka, jenž působil v minulé sezoně v druholigové Chrudimi a Alexandr Sojka, který nastupoval za Táborsko.

Šanci zabojovat o šanci dostávají i mladíci z klubové akademie – Ondřej Deml, Jiří Panoš a brankář Matyáš Šilhavý. Posledně dva jmenovaní mají za sebou i účast na nedávno skončeném mistrovství Evropy U17 na Kypru. „Naší strategií je dávat prostor talentovaným mladíkům, aby dělali další postupné kroky v jejich kariérách. Příprava s A týmem je na jejich cestě zase posune,“ doplnil Daniel Kolář.

S týmem zahájí letní přípravu i obránce Radim Řezník, který má do konce června s Viktorií platný kontrakt. „S Radimem nás pojí silný vztah, pro klub odvedl neskutečnou práci. Když nás požádal, zda by se s námi mohl začít připravovat, samozřejmě jsme rádi vyhověli,“ vysvětlil sportovní ředitel.

Čtveřice Tomáš Chorý, Lukáš Červ, Pavel Šulc a Robin Hranáč si plní reprezentační povinnosti na EURO v Německu. Kvůli startům za národní tým se o několik dní později připojí i Sampson Dweh.

Individuální tréninkový plán zatím plní i Matěj Valenta, který by se do přípravy týmu měl zapojit již na herním kempu v Rakousku. To samé platí i pro gólmana Viktora Baiera.

Útočník Rafiu Durosinmi, jenž podstoupil během jara operaci kolene, absolvuje nyní rehabilitační program na špičkové klinice v Belgii a do přípravy týmu by se měl zapojit v průběhu podzimu. „Pro Rafia jsme zvolili špičkové zařízení v zahraničí, kde absolvuje vše potřebné a následně by se měl bez omezení připojit k týmu,“ upřesnil Daniel Kolář.

Do přípravy zatím nezasáhnou obránce Jan Paluska a záložník Jan Sýkora, kteří rehabilitují po zranění.

Budoucnost dalších hráčů Viktorie, kteří působili na hostováních, se v tuto chvíli řeší. Obránce Mohamed Tijani již přestoupil do švýcarského prvoligového klubu Yverdon Sport, kde hostoval a nyní na něj uplatnil přestupovou opci.

Rozšířen pro novou sezónu bude i realizační tým, do kterého přichází druhý trenér gólmanů Petr Bolek a druhý kondiční kouč Juraj Kubišta, jenž naposledy působil v Karviné.

Přípravná utkání Viktorie Plzeň 

22.6. 10:30 Petřín - Viktoria Plzeň - SK Petřín

26.6. 17:00 Touškov - Viktoria Plzeň - FK Dukla Banská Bystrica 

29.6. 10:30 Luční - Viktoria Plzeň - SV Lafnitz 

Přípravná utkání Viktorie Plzeň na soustředění

5.7. 13:30 Kufstein - Viktoria Plzeň - Karlsruhe SC

9.7. 18:00 Westendorf - Viktoria Plzeň - FK Karabach 

12.7. 16:00 Kufstein - Viktoria Plzeň - FC Kodaň 

fcv