KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Atleti se na Baníku dočkají nového zázemí (TV Západ)

Atleti i další sportovci, kteří areál využívají, se tak po mnoha letech dočkají kvalitního zázemí včetně nových šaten, sprch a toalet.

„A navíc tam bude ještě nadstavba v obloukovitém provedení střechy. A uprostřed této stavby bude atletická třídráha na padesát metrů,“ řekl jednatel sokolovské Správy sportovních zařízení Ján Pari. 

Městu se přitom na první etapu rekonstrukce podařilo získat významnou státní dotaci.

„Celková rekonstrukce bude stát necelých osmnáct milionů, z toho devět milionů osm set dá Ministerstvo pro místní rozvoj a zbytek dá město Sokolov,“ uvedl jednatel. 

Letošní práce jsou ale pouze začátkem rozsáhlých úprav celého areálu. V příštích letech by tady mimo jiné mělo vyrůst i několik nových sportovišť.

„V dalším by měla být umělá tráva, pak by tam měla být tenisová hala a rekonstrukce travnaté plochy uprostřed hlavního hřiště,“ přiblížil budoucí investice Pari. 

Již zhruba tři roky je sokolovským atletům na Baníku k dispozici jediný 400metrový ovál s kvalitním umělým povrchem v kraji, jehož výstavba stála 12 milionů korun. Nyní by se podmínky pro trénink i pořádání závodů měly výrazně zlepšit také díky vybudování odpovídajícího zázemí.