PLZEŇSKO

Žena v Klatovech zavraždila muže a zapálila byt, pak se sama zabila

V pátek v půl čtvrté ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o požáru v bytě v bytovém domě v Klatovech. Na místo vyjelo několik hlídek policistů a také výjezd kriminalistů. Při ohledání bytu byla nalezena mrtvá osoba. Soudní lékař, který přijel na místo, ohledal tělo a shledal, že muž zemřel násilnou smrtí. Případ si proto převzali krajští kriminalisté.

V souvislosti s požárem policisté pátrali po osádce a po osobním vozidle tovární značky Volkswagen. Ve vozidle se měla pohybovat osmapadesátiletá žena, u které panovala důvodná obava, že by si mohla ublížit. Při pátrací akci bylo v půl jedenácté dopoledne z vrtulníku hledané vozidlo nalezeno. Několik metrů od vozidla pak byla bez známek života nalezená i hledaná žena. S největší pravděpodobností se jednalo o vraždu a následnou sebevraždu. Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na případu dále pracují. Právní kvalifikace může být doplněna i o další trestné činy.

Zhruba hodinu před oznámením požáru bytu v Klatovech policistům byl oznámen požár chaty v obci Hnačov. "Tuto událost prověřujeme. Nemůžeme vyloučit možnou souvislost mezi oběma požáry," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.