PRAHA

Vladislav Filip dominoval při výstupu na věž v Krchlebech

Ve sportovním areálu obce Krchleby nedaleko Čáslavi uskutečnil 21. ročník závodu ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku.

V devět hodin byl celý soutěžní den zahájen slavnostním nástupem, při kterém předal ředitel územního odboru Kutná Hora plk. Ing. Jiří Pokorný vybraným příslušníkům územního odboru Kutná Hora medaile za věrnost II. stupně. Následně krátce pohovořili a závodníkům mnoho sportovních úspěchů popřáli: starostka obce Krchleby Bc. Bohumila Jeřichová, starosta města Čáslav Ing. Jaromír Strnad, místostarostka města Kutná Hora Kateřina Špalková a ředitel územního odboru Kutná Hora plk. Ing. Jiří Pokorný, kterou celou soutěž zahájil.

Poté už se soutěžící přesunuli na startovní čáru. Nejprve proběhly cvičné pokusy, po kterých následovaly dva povinné soutěžní. Každý závodník mohl navíc absolvovat třetí pokus. Do výsledného pořadí se samozřejmě započítával ten s nejlepším časem.

Na stupních vítězů se překvapení nekonalo a první místo obsadil Vladislav Filip z územního odboru Kolín s vítězným časem 14,46 sekund. Stříbrnou pozici vybojoval Lukáš Hons z HZS Kraje Vysočina s časem 15,03 sekund a na třetím místě skončil Pavel Maňas z územního odboru Příbram s časem 15,53 sekund.

Po samostatných soutěžních pokusech následovala „mašinka“ (doplňkový závod štafet), což je specialitou Krchlebské věže. Tento závod vyhráli Milan Tůma (územní odbor Kutná Hora) s Milošem Ježkem (územní odbor Benešov).

por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje