BUDĚJOVICKO

Táborská hvězda Pavel Svatek míří do Teplic

V posledním měsíci sezóny bylo zřejmé, že devatenáctiletý útočník Pavel Svatek už v dresu Táborska mnoho gólů nepřidá. Mladý talent, známý svou silou, rychlostí a schopností střílet góly, se teď pravděpodobně přesune do Teplic.

Martin Vozábal, výkonný ředitel Táborska, krátce před koncem sezóny ocenil talent mladého útočníka: „Má skvělé dispozice. Je skromný a pokorný kluk, který vzešel z místního prostředí. Není zkažený a touží po úspěchu. Ligu si sám vydobude.“ Vše nasvědčuje tomu, že k tomu dojde už v letním přestupním období.

Mládežnický reprezentant má od svého současného klubu svolení začít přípravu s Teplicemi. Oba kluby nyní řeší podmínky kontraktu, přičemž odstupné by mělo činit několik milionů korun. „Vedení Táborska nechce Pavlovi bránit v jeho cestě za sportovním snem zahrát si první ligu. Naším přáním je mu vyhovět,“ dodal Vozábal pro klubový web.

Do přestupu je však zainteresovaná i pražská Slavia, která usiluje o přednostní právo na následný nákup talentovaného útočníka. Svatek během minulé sezóny odehrál 33 utkání ve druhé a třetí lize a také v domácím poháru, kde nasázel 15 branek, z nichž šest bylo ve druhé lize.

Na závěr sezóny mohl pomoci Táborsku získat první ligu. Ve finální baráži proti Českým Budějovicím však nástup do zápasu omezilo zranění kotníku, kvůli kterému nastoupil pouze na 33 minut v odvetě. Kromě Teplic a Slavie se o něj zajímaly i týmy jako Plzeň či Liberec.