OLOMOUCKO

Řidič zdemoloval kapli sv. Anny v Přerově

Automobil nárazem zcela zdemoloval církevní stavbu v obci Přerov. Na místo nehody dorazili svědci, kteří zraněnému řidiči okamžitě poskytli první pomoc. Zraněný řidič byl následně ošetřen hasiči až do příletu vrtulníku letecké záchranné služby.

'Kaple se částečně zřítila na havarované auto. Řidič při nehodě utrpěl poranění břicha naražením do volantu. Byl přepraven letecky do nemocnice ve stabilizovaném stavu, který neohrožoval jeho život,' sdělila mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková.

Policie nyní zjišťuje příčiny nehody. 'Řidič vyjel z dosud neznámých důvodů ze silnice. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,' doplnila policejní mluvčí z Přerova, Miluše Zajícová. Dechová zkouška na alkohol nebyla provedena, místo toho policisté nařídili odběr krve v nemocnici.

Svatá Anna je barokní kaple z 18. století, která se nachází na místě, kde na přímluvu světice došlo k několika zázračným uzdravením. Socha svaté Anny byla součástí kaple až do roku 1767, kdy byla přenesena do kostela Nanebevzetí Panny Marie v Kojetíně.