PLZEŇSKO

Příměstský tábor Město budoucnosti nabízí dětem cestu za poznáním

Spolek Pěstuj prostor pořádá týdenní příměstský tábor "Město budoucnosti", který se zaměřuje na environmentální témata a kreativní aktivity.

Tábor je inspirován futuristickou pohlednicí z počátku 20. století, která ukazovala Plzeň jako město v pohybu a zeleni. Během tábora se děti vydají na výpravy za poznáním historické i současné architektury města a zúčastní se pohybových her v městské přírodě.

"Chceme dětem ukázat, jak důležitá je modrozelená infrastruktura a jak mohou přispět k udržitelnému rozvoji města," říká Markéta Hossingerová, vedoucí tábora. "Prostřednictvím her, informací a výtvarných aktivit se děti seznámí s významem a prostředky této infrastruktury a vytvoří si vlastní vizi budoucí Plzně."

Hlavní náplní tábora budou nejen výpravy a hry, ale také tvorba individuálních koláží, které děti představí jako futuristické pohlednice s jejich vlastními představami o Plzni za sto let.

Tábor se koná od 29. července do 2. srpna a je určen pro 12 dětí, aby byl zajištěn individuální přístup a kvalitní zážitek pro každého účastníka. Cena tábora je 1 800,- Kč a zahrnuje svačiny, oběd, pitný režim a materiál na kreativní činnost. Přihlášky můžete podávat na emailu hossingerova@pestujprostor.cz.