VYSOČINA

Okříšky postaví skatepark za 2 miliony pro bezpečnost mládeže

Obec Okříšky se chystá rozšířit své možnosti pro mládež vytvořením nového skateparku. Rozhodnutí vybudovat tuto sportovní infrastrukturu padlo na základě stížností a bezpečnostních rizik spojených s využíváním veřejných prostor pro skateboarding a jízdu na koloběžkách.

Současný stav je podle starosty Zdeňka Ryšavého (ČSSD) neudržitelný. „Mládež si ke svým aktivitám vybrala místo kolem kulturního domu, kde je parkoviště. Tato lokalita je nebezpečná, protože může dojít k vjezdu na frekventovanou silnici,“ objasňuje starosta situaci.

Dalším problémem je terasa za kulturním domem, kde dochází k poškozování majetku. „Několikrát se stalo, že poškodili svody od okapů nebo narazili do rohů budovy. To představuje nejen riziko pro ně samotné, ale také pro budovy a zařízení,“ dodává starosta Ryšavý.

Obavy projevili i rodiče malých dětí, neboť blízkost dětského hřiště ke skateboardistickým aktivitám zvýšila riziko úrazů. Aby město tyto problémy vyřešilo a zároveň podpořilo zdravý rozvoj mladé generace, rozhodlo se investovat do výstavby skateparku.

Na výstavbu skateparku byly uvolněny 2 miliony korun. Plánované sportoviště má být dokončeno na začátku letních prázdnin, což poskytne mládeži bezpečné a vhodné místo pro jejich aktivity.

Výstavba skateparku v Okříškách představuje nejen řešení aktuálních problémů, ale také dlouhodobou investici do rozvoje sportovních a volnočasových zařízení pro mladé obyvatele obce. Tímto krokem se město postará o větší bezpečnost a zároveň vytvoří prostor pro zdravý pohyb a setkávání místní mládeže.