LIBERECKO

Nové koupaliště v Dubici. Letní hit s tobogánem a plavčíky!

Koupaliště v Dubici Připraveno na Návštěvníky

Nově otevřené koupaliště v Dubici se připravuje na nadcházející léto, což zahrnuje nové šatny, zurčící vodu, brouzdaliště, občerstvení, neporušená lehátka, tobogán, dvě plavecké dráhy a dokonce pár husic nilských, které si oblíbily nové prostředí nerezových bazénů. Husice se v tomto novém prostředí přestěhovaly z nedaleké zatopené pískovny a chovají se zde jako doma - alespoň do příchodu prvních návštěvníků.

Koupaliště je připraveno na zájem otužilců, kteří se nebojí vstoupit do vody, jejíž teplota momentálně sotva přesahuje 20 stupňů. Pro veřejnost se plánuje den otevřených dveří na sobotu, kdy si návštěvníci mohou prohlédnout vše, co areál nabízí, a v neděli jíž mohou přinést plavky a vstoupit do vody s radostí.

O bezpečnost návštěvníků se i v letních dnech postará šest plavčíků, navíc jsou po celém areálu instalovány bezpečnostní kamery. Ředitel organizace Sport Česká Lípa, Jaroslav Černý, uvádí: 'Na jedné směně budeme mít až šest plavčíků, kteří budou rozděleni do dvou stanovišť. Navíc máme dokonalý kamerový systém, který dohlíží na všechny bazény a potenciální rizika, což zvyšuje bezpečnost návštěvníků.'

Nové koupaliště disponuje kapacitou až 850 návštěvníků, zatímco do bazénů se vejde přes tři sta osob. V minulosti někteří obyvatelé města Česká Lípa kritizovali tuto kapacitu jako nedostatečnou, přičemž pokud by koupaliště stálo u sportoviště poblíž Kauflandu, jak se dříve uvažovalo, bylo by menší.

Umístění v Dubici poskytuje výhody i pro automobilové návštěvníky, kteří nebudou zatěžovat centrum města. Místostarosta Martin Brož zdůraznil, že blízko koupaliště se buduje obchvat města, což zvýší atraktivitu pro okolní oblast.

Navíc před areálem stojí nová zastávka městské hromadné dopravy, a v budoucnu se plánuje propojení s cyklostezkou vedoucí z centra města. Brož věří, že areál má potenciál dalšího růstu, a přemýšlí o přidání beachvolejbalového hřiště a příštím roce dokonce o stanovišti pro karavany.

O aktuálním zaplnění koupaliště budou informovat webové stránky. Kdo se sem nevejde, může volný čas strávit v okolních prostorách, například bludištěm, wakeparkem, minigolfem, tábořištěm nebo přírodní památkou Peklo.

Celodenní vstupenka v hlavní sezóně, která začne v červnu a skončí 31. srpna, bude stát 150 korun, pro seniory a studenty 110 korun, pro děti 50 korun. Mimo sezónu budou ceny nižší. Nabídka zahrnuje i vstupenky na půldne, permanentky nebo skupinové a rodinné vstupné.

Koupaliště bylo postaveno během téměř jednoho roku sdružením firem Metrostav DIZ a CL EVANS. Město si podle starostky Jitky Volfové na projekt ušetřilo během posledních čtyř let.