ÚSTECKO

Město žádá majitele Na Matiční ulici o opravy nebo prodej

Stojící činžovní dům ve vlastnictví soukromé společnosti se stal předmětem veřejného zájmu v městě. Náměstek primátora Tomáš Vlach z hnutí ANO vyjádřil přání, aby firma s jejich majetkem naložila obdobně jako město – buď návrhem na opravu, odstranění nebo eventuálními jednáními o možném odkupu. „Byli bychom rádi, kdyby soukromá firma přistoupila k situaci odpovědně,“ uvedl Vlach.

Jiří Pardubský z Českých přístavů potvrdil ochotu společnosti jednat o budoucnosti posledního činžovního domu v Matiční ulici. Podle jeho slov je firma připravena diskutovat různé možnosti řešení se zástupci města.

Město tedy zůstává v čekání na konstruktivní kroky ze strany vlastníka. „Nejde jen o estetiku, ale také o bezpečnost a životní podmínky obyvatel v okolí,“ zdůraznil Vlach. Připomněl, že podobné případy ukazují, jak důležitá může být spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem v řešení městské infrastruktury.

Přestože město usiluje o rychlé vyřešení, výsledek jednání zatím není jasný. Možný výkup činžáku by mohl přinést změny, které by zlepšily kvalitu života v Matiční ulici. Nyní záleží na tom, jak aktivně k vytičeným cílům přistoupí oba účastníci jednání.