PRAHA

Koželuhová září v Berouně: Kousková drží 27. místo

V úvodním kole turnaje Tipsport Czech Ladies Open v Berouně se Tereza Koželuhová předvedla skvělým výkonem. V rozhovoru pro televizní stanici O2 TV Sport vyjádřila svou spokojenost: „Tenhle turnaj mi nikdy nešel moc rozehrát, takže s dneškem jsem neskutečně spokojená.“ Uvedla, že jí fungovalo všechno, od želez po putty, a dokázala zapisoat šest birdie a jen dvě bogey.

Průběh prvního kola byl odpoledne přerušen bouřkou, což na některé hráčky dopadlo. Koželuhová přiznala, že po pauze znervózněla: „Vyvinula jsem na sebe asi trochu větší tlak. Vyšla jsem z rytmu, seděla jsem dlouho. Pak jsem si dala pár ran, ale nebylo to takové rozcvičení jako před hrou. Takže potom jsem se na železech necítila tak dobře, na 16., 17. a 18. jamce. Ale došla jsem to dobře.“ Loni v Berouně obsadila 104. příčku.

Na 27. místě se nachází Sára Kousková, nejvýše postavená Češka v evropském žebříčku Order of Merit. Svým výkonem se dostala na skore -3. Žádná další česká golfistka už par nepokořila a nyní je čeká boj o cut. Dlouholetá česká jednička Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová sdílejí 77. pozici. Překvapivá vítězka berounské akce z roku 2022, Jana Melichová, se skore +4, figuruje na 116. příčce.