PLZEŇSKO

Košutečtí fotbalisté mají opravené hřiště. Zdevastovali ho divočáci

Na tyto akce finančně přispělo město Plzeň, Městský obvod Plzeň 1 a Plzeňský kraj.

„Fotbal v Plzni není jen o Viktorce, ale i o Košutce a dalších klubech, které pečují o mládež. Za to je třeba sportovním klubům poděkovat a já jsem rád, že jim můžeme pomoci ve chvíli, kdy pomoc potřebují. Fotbalistům přeji, ať se jim daří a ať jim zrekonstruované hřiště přináší samé úspěchy,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Jedná se o jedno z největších sportovišť na území Plzně a na hřišti před jeho zničením divočáky sportovaly stovky dětí. Proto jsem rád, že jsme mohli podpořit Tělovýchovnou jednotu Plzeň Košutka, když se dostala do nouzové situace. Ať vám hřiště co nejlépe slouží,“ popřál Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Oprava zdevastované plochy a zabezpečení proti opětovnému poškození divokými prasaty se vyšplhala na celkem šest milionů korun.

Podle Petra Nováčka, předsedy oddílu TJ Plzeň Košutka, se hřiště podařilo zrekonstruovat jen díky podpoře výše uvedených subjektů. „Od města Plzně jsme získali dotaci ve výši tří milionů korun, jeden milion korun jsme dostali od prvního městského obvodu a milion korun od Plzeňského kraje. Bez těchto financí bychom nebyli schopní i nadále podporovat v takovém rozsahu amatérský sport,“ sdělil Petr Nováček.

Fotbalový oddíl Plzeň Košutka byl založený v roce 1921 a je tak jedním z nejstarších fotbalových oddílů na území města Plzně s původním názvem SK Lochotín. Počet aktivních členů se dlouhodobě pohybuje kolem 500, kdy téměř dvě třetiny z nich jsou děti a mládež. Ze čtrnácti družstev jich pět dlouhodobě hraje v krajských soutěžích.