BUDĚJOVICKO

Jihostroj ČB vítá íránského smečaře Sina Nikpura

Vedení volejbalového klubu VK Jihostroj Česke Budějovice neskrývá radost z nového přírůstku do svého týmu. Po odchodu klíčového hráče Ignacia se tým usilovně snažil najít náhradu. Nyní se mohou pochlubit tím, že jejich výběr padl na Sina Nikpura, íránského smečaře vysokého více než dva metry.

Generální manažer Robert Mifka v tiskové zprávě oznámil, že Sina Nikpur, zkušený hráč, který nastupoval za špičkový íránský klub, má předpoklady stát se významnou posilou českého týmu. „Najít stabilního útočně laděného smečaře takové kvality je nesmírně náročné. Věříme, že Sina je přesně tím typem hráče, kterého jsme hledali,“ uvedl Mifka.

Pro Sina Nikpura přichází angažmá v Evropě ve správný čas. Přestože měl nabídky i z jiných vrcholových soutěží, rozhodl se pro VK Jihostroj České Budějovice, což je velkým uznáním pro jihočeský celek. „Jsme moc rádi, že si vybral právě nás,“ doplnil Mifka.

Sina Nikpur podepsal smlouvu na jeden rok a na postu smečaře doplní Brazilce Robsona Rodriguese. Po úspěšné sezóně, která přinesla zisk již jedenáctého mistrovského titulu, se tým rozloučil se šesti hráči a trenérem Andrzejem Kowalem z Polska. Novým trenérem se stal Zdeněk Šmejkal, který bude mít za úkol integrovat nové posily a udržet tým na vrcholu.