LIBERECKO

Jablonecké tóny - festival plný folkloru a řemesel

Přijďte se podívat na bohatou přehlídku kulturního dědictví Jablonce a jeho okolí. Během 10. ročníku festivalu, který se koná na Letní scéně Eurocentra od čtvrtka 13. do soboty 15. června, uvidíte pestrou paletu folklorních souborů, jak místních, tak i ze vzdálenějších koutů České republiky. Na programu budou tradiční tance, písně a hudební styly, které zaručeně potěší všechny diváky.

Kromě folklorních vystoupení je pro návštěvníky festivalu přichystáno občerstvení, převážně od regionálních producentů, a stánky s prodejem řemeslných výrobků ve spolupráci s platformou Liberecký kraj sobě. Na místě budou také ukázky tradičních řemesel s možností vyzkoušení.

Festival bude oficiálně zahájen již ve středu 12. června od 17 hodin, a to vernisáží výstavy v Domě Jany a Josefa V. Scheybalových. Výstava s názvem Senzační zprávy, jak se zpívaly a hrály je jedinečnou ukázkou lidové tvorby v kramářské písni. Čerpá ze sbírky manželů Scheybalových a připravena byla ve spolupráci s Muzeem Českého ráje v Turnově. U příležitosti jejího zahájení vystoupí Spolek jabloneckých dam a pánů.

Za nepříznivého počasí se akce pořádané na Letní scéně uskuteční v přilehlém Velkém sále Eurocentra.

Akce je realizována v rámci projektu „Mezinárodní folklorní festival Jablonec nad Nisou za finanční podpory Libereckého kraje. Akce se koná v rámci 10. ročníku festivalu Jablonecké tóny.