OLOMOUCKO

Dramatická krádež v olomouckém klenotnictví

V úterý 18. června odpoledne došlo k dramatické krádeži v klenotnictví nacházejícího se v centru Olomouce. Do prodejny vstoupil muž a projevil zájem o zlaté prsteny. Prodavačka mu ochotně vyložila plato se šperky, avšak muž nakonec šperky vytrhl z její ruky a uprchl z obchodu.

Svědky incidentu se stali dva muži ve věku pětadvacet a pětatřicet let, kteří si všimli prchajícího zloděje. Mladší zvěd vzal odhozené plato s prsteny, zatímco starší muž pachatele pronásledoval. Zloděj běžel přibližně 200 metrů, než ho starší muž dostihl, avšak krádežník nebyl ochoten se vzdát a napadl svého pronásledovatele velkým kamenem, který zvedl ze země.

Oběť útoku útok ztlumila rukou a dostala zásah přímo do předloktí. I přes zranění muž pokračoval v sledování zloděje a současně volal na linku 158, informujíc o jejich aktuálním pohybu. Pronásledování ukončili policisté na krytém parkovišti v Koželužské ulici, kde došlo k zatčení útočníka.

Podle policejního mluvčího Libora Hejtmana má zadržený muž bohatý kriminální rejstřík, který zahrnuje dvanáct záznamů za různé trestné činy, především majetkové povahy. Poslední trest, který dostal, byl osmiletý za krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nyní mu hrozí dalších až deset let za mřížemi.