PLZEŇSKO

Dětský sbor plzeňské opery bude soutěžit na prestižní akci ve Walesu

Sbor Kajetán se tam v termínu 30. června až 7. července účastní tří soutěžních kategorií. Poskytnutí individuální dotace schválili zastupitelé. 

„Přínosem z mezinárodního setkání je nejen reprezentace našeho města a motivace dětských zpěváků k soustředěným profesionálním výkonům, ale dává účastníkům také možnost zviditelnění jejich celoroční práce ve sboru, které věnují velkou část svého volného času. Soutěž je i inspirací dětí a vedení sboru, umožňuje navázání nových kontaktů i přátelství, překonávání jazykových a kulturních bariér účastníků,“ přiblížila radní pro oblast kultury Eliška Bartáková. 

Sbor Kajetán získal v minulosti řadu ocenění, např. se stal vítězem ve své kategorii na soutěži Porta musicae v Liberci v roce 2022, absolutním vítězem 50. ročníku Svátků písní Olomouc 2023. V loňském roce získal zlatý diplom na mezinárodní soutěži Franz Schubert Choir Competition & Festival ve Vídni, účast sboru na tomto festivalu město Plzeň rovněž finančně podpořilo. Zahraniční soutěže by se mělo zúčastnit 48 dětí.