LIBERECKO

Autokemp ve Frýdlantu: 250 míst, slevy a mobilní kino!

Starosta Frýdlantu Dan Ramzer z ODS oznámil, že nově zrekonstruovaný kemp je nyní připraven přijmout přibližně 250 návštěvníků. K dispozici je 24 přihrádek pro karavany nebo obytné vozy a jedno parkovací místo typu stellplatz. V budoucnu plánuje radnice rozšířit areál o dřevěné chatky.

Součástí plánovaných vylepšení je také rozšíření posezení u stánku s občerstvením. Již letos tam bude nabízeno rychlé občerstvení. Návštěvníci, kteří dávají přednost přípravě vlastního jídla, mohou využít nově vybudované ohniště.

Po více než deseti letech se kemp opět otevírá pro veřejnost. Pro návštěvníky, kteří přijedou v červnu, připravilo město speciální slevy. Celkové náklady na opravy dosáhly 31 milionů korun, a areál není určen pouze pro turisty. Obyvatelé Frýdlantu mohou také využít nového bistra, které bude pro ně přístupné, a navíc přibude dětské hřiště.

Správa kempu plánuje i různé akce, jako uvítání léta nebo mobilní kino, čímž se areál stane kulturním centrem pro místní obyvatele i turisty. Frýdlantská radnice plánuje v příštích letech další etapy oprav kempu. Kromě zmíněných dřevěných chatek se chystá vybudovat zpevněná stání pro automobilové návštěvníky a dokonce i bazén.

Oprava autokempu je významnou investicí, která by měla přispět k růstu turismu i zlepšení kvality života v regionu. Místní obyvatelé i turisté se tak mohou těšit na příjemné a moderní prostředí pro odpočinek i rekreaci.