KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Dvorky nabídly pestrou kulturní směs (TV Západ)

Dvory, dvorky, zahrady a zákoutí historického centra Chebu se ve druhé polovině minulého týdne přeměnily na improvizované galerie, koncertní pódia či divadelní jeviště. Na čtyřiadvaceti místech zde totiž po dobu tří dnů probíhal druhý ročník Chebských dvorků, největšího uměleckého festivalu v kraji, jehož hlavním organizátorem je zdejší Galerie 4. 

Nabídka festivalových akcí byla v porovnání s loňskou premiérou ještě bohatší. Představilo se zde zhruba sto padesát umělců z celé republiky i zahraničí, mezi kterými nechyběly ani desítky autorů z Karlovarského kraje. 

Na své si tak mohli přijít milovníci výtvarného umění, fotografie, rocku, jazzu, etnické i vážné hudby, klasického i alternativního divadla a dokonce i módy. V hudební části festivalu byly k vidění koncerty jak dobře známých kapel jako například chebské Funkce nebo mariánskolázeňského Memory Jazz Bandu, tak i třeba stále populárnějších pardubických Ready Kirken. 

K jednomu z vrcholů patřilo také představení jihočeského Divadla Continuo, jehož členové předvedli divákům ve zcela zaplněném šapitó řadu netradičních, akrobatických a cirkusových technik i originálních iluzionistických kousků. 

Bohaté nabídce letošních Chebských dvorků odpovídal také obrovský zájem návštěvníků o jednotlivé akce. Pro ty, kteří si tento výjimečný umělecký festival nechali uniknout, máme připraveny zajímavé obrázky z některých jeho částí, které budou k vidění po skončení zpravodajství v pořadu Bez komentáře