ÚSTECKO

Akce v rámci Evropského týdne mobility odstartovaly

Evropský týden mobility začal víkendovými akcemi "Ejhle, Klíše!" a turistickým výletem do Krušných hor, na kterých se zúčastnilo přes 90 lidí. Sobotní týmová soutěž v Klíše přilákala devět družstev dospělých i dětí, zatímco nedělní výlet vedla městská kronikářka Nikola Růžičková.


Sobotní akce s názvem 'Ejhle, Klíše!' a nedělní turistický výlet zaujaly a zapojily více než 90 lidí z místní komunity. Tradiční kampaň bude pokračovat i v následujících dnech a nabídne široké spektrum aktivit pro všechny věkové kategorie.

V ulicích města se sešlo celkem 9 družstev složených z dospělých a dětí, které se zapojily do již třetí týmové soutěže. Účastníci museli podle indicií určit správné objekty a následně hledat odpovědi na doplňující otázky v různých zákoutích čtvrti Klíše. Soutěž byla velmi napínavá, což dokazuje těsný bodový rozdíl mezi prvními třemi místy. Vítězové si odnesli zvýhodněný balíček vstupenek a dalších bonusů TicketPack, a navíc měli možnost vybrat si knihy ze sortimentu ústeckého informačního střediska.

Nedělní turistický výlet do Krušných hor přilákal 54 nadšenců, kteří si své místo zarezervovali včas. Skupina se vydala z Fojtovic přes zaniklou obec Mohelnice směrem k hraničnímu kameni a dále přes působivé krušnohorské krajiny. Kronikářka města Krupka, Nikola Růžičková, poutavě vyprávěla o historii místních zmizelých osad. Výlet zakončilo losování o ceny, přičemž tři šťastní výherci si odnesli knihu 'Východní Krušné hory' od Jiřího Svobody, fotografickou publikaci 'Čarovné Krušné hory' a sportovní vak na záda.

Další program Evropského týdne mobility slibuje další zajímavé akce a najdete ho na webových stránkách kampaně.