KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Babí léto nabídlo Wabiho Daňka i Jarmilu Šulákovou (TV Západ)

O posledním prázdninovém víkendu se v našem regionu uskutečnila řada kulturních akcí. Jednou z nich bylo také tradiční Babí léto zde na chebském hradě.


Příznivci folkové a swingové muziky zažili v sobotu 28. srpna opravdové hody. Nádvoří Chebského hradu hostilo tradiční festival Babí léto a návštěvníkům kempu Ronak na Jesenické přehradě se pak představil Ondřej Havelka se svojí skupinou Melody Makers. 

Na chebském hradě se sešly zhruba čtyři stovky fanoušků folku, country, blues i etnické hudby. Tradice festivalu Babí léto, který se koná vždy poslední srpnový víkend, přitom sahá až do osmdesátých let minulého století. 

Program letošního ročníku nabídl vystoupení sedmi skupin a interpretů. Chebský region tady reprezentovaly kapely Country Band a Jardy´s Band, jehož repertoár tvoří jak převzaté blues rockové hity například od Rolling Stones nebo Erica Claptona, tak i vlastní tvorba. 

Západní Čechy na festivalu zastupovala třeba legendární plzeňská bluegrassová formace COP nebo mladá tachovský kapela Griffin, která čerpá z tradičních irských a skotských balad. 

Největšími taháky letošního ročníku byla ale vystoupení slavného písničkáře Wabiho Daňka, který zahrál v duu s kytaristou Milošem Dvořáčkem a Jarmily Šulákové s vizovickou skupinou Fleret.