ÚSTECKO

Zámek Milešov na prodej. Kraj hledá nového majitele!

V Ústeckém kraji došlo k významnému rozhodnutí týkajícímu jednoho z místních domovů pro seniory. Tento krok byl podniknut kvůli tomu, že prostory zařízení již nesplňovaly požadavky na standardy ubytování.

Klienti z domova pro seniory byli přemístěni do jiných zařízení, kde mohou očekávat lepší podmínky a péči. Hejtmanství se tímto způsobem snaží zajistit, aby senioři měli odpovídající prostředí pro svůj pobyt a aby jim bylo poskytováno kvalitní zázemí.

Jedním z důsledků tohoto rozhodnutí je také vyhlášení dražby zámku v Milešově, kde se domov pro seniory nacházel. Vyvolávací cena byla stanovena na 99 milionů korun, což odráží historickou a kulturní hodnotu objektu.

Podle mluvčí hejtmanství Magdaleny Fraňkové však zatím nikdo nezaplatil dražební jistotu, což je podmínka pro účast ve dražbě. Tato skutečnost naznačuje, že dražba se prozatím nerozběhla a osud zámku je stále nejasný.

Kraj nyní čeká na zájemce, kteří by splnili podmínky dražby a mohli by pro zámek najít nové využití. Naděje je, že nový vlastník bude schopen obnovit objekt a dát mu nový smysl, který poslouží nejen regionu, ale i širšímu okolí.

Jedná se o další krok v sérii opatření, která byla přijata s cílem modernizovat a zkvalitnit služby poskytované seniorům v kraji. Hejtmanství ujišťuje, že přesuny klientů byly provedeny s ohledem na jejich pohodlí a že se nyní nacházejí v zařízeních, která lépe vyhovují jejich potřebám.