VYSOČINA

Velkou Bíteš čeká rekonstrukce školy za 64 milionů

Od loňska probíhají jednání mezi Krajem Vysočina a městem Velká Bíteš ohledně místní školy. Plán zahrnuje rekonstrukce, přístavbu a převod školy do krajské správy.


Od loňského roku probíhají intenzivní jednání mezi zástupci Kraje Vysočina a vedením města Velká Bíteš ohledně plánů na budoucnost místní školy. Společné úsilí vedlo ke vzniku návrhu zahrnujícího podmínky pro finanční podporu rozvoje školy ze strany Králova Vysočina a její převod do krajské správy. 'Město zahájí celý proces rekonstrukcí a přístavbou,' uvedl hejtman Vítězslav Schrek.

„Projekt zahrnuje vytvoření bezbariérového přístupu, modernizaci sociálních zařízení a výstavbu nových odborných a terapeutických učeben. Rovněž zahrnuje pracovny pro učitele a další pracovníky,' uvedl Jan Břížďala, krajský radní pro oblast školství. Dodal, že dokončení těchto prací je klíčovou podmínkou pro změnu zřizovatele. Celkové náklady na tento rozsáhlý projekt přesahují 64 milionů korun, přičemž kraj poskytne více než polovinu této částky. Zbývající prostředky budou získány z evropských fondů IROP.

Záměr rovněž zahrnuje převod nemovitých a movitých majetků sloužících škole na Kraj Vysočina. V současnosti školu navštěvuje více než 60 žáků, kteří se vzdělávají na základní a speciální škole. 'Pro středoškoláky se speciálními potřebami jsou k dispozici obory praktická škola jednoletá a od letošního září i praktická škola dvouletá, obě s kapacitou osmi žáků,' dodal Jan Břížďala. Kraj Vysočina zřizuje devět příspěvkových organizací zaměřených na vzdělávání žáků se speciálními potřebami.