PRAHA

Útok nožem na čerpací stanici v ulici Argentinská

Policie v Praze zadržela dvaapadesátiletého muže podezřelého z útoku nožem na čerpací stanici v ulici Argentinská. Útočník zranil tři osoby, z toho jedna byla převezena do nemocnice. Muž byl pod vlivem alkoholu. Incident neměl teroristický motiv a útočník jednal bez zjevného důvodu.


Policisté v hlavním městě zadrželi dvaapadesátiletého muže, který podle nich ve středu odpoledne zaútočil nožem na šesti lidí na čerpací stanici v Argentinské ulici v Praze 7. Tři z těchto osob utrpěly zranění, přičemž jeden zraněný byl přepraven do nemocnice ve středně vážném stavu, zatímco dva měli pouze povrchová zranění. Podezřelý se podle policie nacházel pod vlivem alkoholu. Byl vyloučen teroristický motiv tohoto činu.

„Aktuálně pracujeme na případu útoku na šesti lidí v oblasti Prahy 7, Argentinská ulice. Na místě byl zadržen dvaapadesátiletý útočník,” uvedla policie na sociální síti X.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová informovala o stavu zraněných. Podle jejích slov zhruba padesátiletý muž utrpěl řezná poranění v horní části těla. Nebyl v ohrožení života, převezli ho do nemocnice ve stabilizovaném stavu a při vědomí. Další dva lidé s povrchovými zraněními byli ošetřeni na místě a nebylo nutné je převážet.

Incident se odehrál po 15:00 hodině. Mluvčí pražské policie Jan Rybanský uvedl v rozhovoru pro ČT, že muž napadl projíždějícího motorkáře a způsobil mu zranění na krku. Po tomto útoku byl útočník zadržen. Kriminalisté zjistili, že před samotným zadržením verbálně napadl další čtyři osoby, z níž jedné způsobil zranění na ruce.

Podle dostupných informací útočník jednal bez zjevného důvodu. Kamerové záznamy potvrzují, že šlo o čin jednotlivce.

Další vyšetřování je v plném proudu a policie nadále zjišťuje motiv útoku.