ÚSTECKO

Ústí nad Labem rozdělí 1,5 milionu Kč na volnočasové aktivity pro rok 2025

Ústí nad Labem schválilo nový dotační program na podporu volnočasových aktivit pro rok 2025. Celkem rozdělí 1,5 milionu korun mezi dva hlavní sektory: celoroční aktivity pro děti a mládež (1 milion Kč) a akce ve volnočasovém kalendáři (500 tisíc Kč).


## Jsou připraveny dotační programy pro volnočasové aktivity

ÚSTÍ NAD LABEM - Město Ústí nad Labem oznámilo schválení nového dotačního programu, který je určený k podpoře volnočasových aktivit pro rok 2025. Program se zaměřuje na dvě hlavní kategorie a nabízí finanční podporu v celkové hodnotě 1,5 milionu korun.

Radní města rozhodli, že dotace budou rozděleny mezi celoroční volnočasové aktivity pro děti a mládež ve věku od 5 do 20 let a akce, které jsou součástí volnočasového kalendáře. Pro první kategorii bylo vyčleněno 1 000 000 Kč, zatímco pro druhou kategorii je určeno 500 000 Kč. Tímto krokem chce město podpořit aktivity, které přispívají k rozvoji mladých lidí mimo školní prostředí a současně obohacují komunitní život.

Zájemci o dotace budou moci podávat své žádosti v termínu od 7. listopadu do 9. prosince 2024 prostřednictvím speciálního dotačního portálu města. Přihláška bude dostupná na portálu od 16. září 2024, což poskytuje potenciálním žadatelům dostatek času na přípravu potřebných dokumentů a informací.

Dotační program pro rok 2025 byl navržen tak, aby zasáhl široké spektrum volnočasových aktivit, od sportovních klubů po kulturní projekty, a tím zajistil, že děti a mládež v Ústí nad Labem budou mít přístup k bohaté nabídce kvalitních volnočasových aktivit.

Podporou volnočasových aktivit město podporuje nejen zdravý životní styl a sociální začlenění mládeže, ale také rozvoj jejich dovedností a kreativního potenciálu. Radní věří, že tento program bude mít pozitivní vliv na komunitu a vytvoří příležitosti pro smysluplné využití volného času.

Všechny potřebné informace, včetně podrobných pokynů pro podání žádosti, budou dostupné na oficiálním webu města. Tímto krokem se Ústí nad Labem snaží vytvořit transparentní a přístupný systém, který umožní efektivní využití poskytnutých finančních prostředků.