PARDUBICKO

Úherčický sekáč - nejlepší sekáči se utkají o titul

Úherčice opět ožijí tradiční soutěží v kosení louky. Přijďte 6. srpna 2024 podpořit nejlepší sekáče z celé České republiky a užít si den plný tradiční zábavy a napětí!


Úherčice se stanou centrem devátého ročníku prestižní soutěže v kosení louky, známé jako Úherčický sekáč. Nejlepší sekáči z Jižních Čech, Orlických hor a dalších koutů republiky se utkají o titul mistra v této náročné a zároveň tradiční disciplíně.

Průběh soutěže

Soutěžící se mohou zapsat od 16:00, přičemž samotné klání začne v 17:00. Soutěž bude rozdělena do dvou kategorií: muži a ženy. Muži budou kosit soutěžní obrazec o rozměrech 8x8 metrů, zatímco ženy budou bojovat na ploše 8x4 metry.

Hodnotit se bude nejen rychlost pokosu, ale také kvalita pokosené louky. Každý soutěžící může použít pouze jednu kosu, kterou může vyměnit jen v případě jejího přetržení nebo zlomení kosiště.

Štafetové závody a přihlášky

Součástí programu budou i oblíbené štafetové závody, které přinesou spoustu zábavy a umožní zapojení více účastníků. Tyto závody slibují skvělou podívanou pro všechny návštěvníky.

Zájemci o účast v soutěži se mohou přihlásit do 6. srpna 2024 na emailu zdarsky@uhercice.info nebo telefonicky na čísle 724 689 078. Nezapomeňte se přihlásit včas a přijďte podpořit své favority!

Přijďte se podívat na úchvatné výkony těch nejlepších sekáčů, užít si skvělou atmosféru a strávit den plný tradiční zábavy a sportovního nadšení. Úherčice se těší na vaši návštěvu!