ÚSTECKO

Turistické linky v Ústeckém kraji: vlak, loď, cyklobus i zdarma k jezeru

Turistické linky v Ústeckém kraji nabízejí skvělé možnosti pro objevování regionu. Patří sem železniční spoj T3, lodní linky T91 a Marie, cyklobusy do Krušných hor a bezplatná autobusová doprava k jezeru Milada.


Prožijte nezapomenutelné dobrodružství a vydejte se na nevšední cestu po Ústecku. Pokud rádi objevujete nová místa a hledáte nové zážitky, rozhodně využijte turistické linky, které nabízí Ústecký kraj. Čekají vás nádherné výhledy a nespočet příležitostí k objevování místní krásy.

Turistická linka T3 Zubrnické museální železnice
Tato linka je v provozu o víkendech a státních svátcích až do 3. listopadu 2024. Výchozí stanice je v Ústí nad Labem-Střekov a cílovou zastávkou jsou Zubrnice, kde můžete navštívit Železniční muzeum nebo Muzeum v přírodě Zubrnice. Spoj je plně začleněn do tarifu Dopravy Ústeckého kraje.

Lodní turistická linka T91
Vyplouvá z přístaviště v centru města a pokračuje na trase Ústí nad Labem - Litoměřice - Roudnice nad Labem. Pokud hladina řeky Labe nestačí, je zajištěna náhradní autobusová doprava do přístaviště Vaňov. Tato lodní linka je v provozu až do začátku listopadu a je začleněna do tarifu Dopravy Ústeckého kraje.

Letní linková doprava lodí Marie
Loď Marie je určena především rodinám s dětmi a seniorům. Má kapacitu 35 osob a možnost rezervace. Pluje na trase Ústí nad Labem (Vaňov) - Cyklokemp Loděnice Brná - Dolní Zálezly - Církvice - Libochovany - Velké Žernoseky - Píšťany a zpět. V rámci balíčku TicketPack+ je přeprava touto lodí zdarma.

Cyklobusy Dopravního podniku města Ústí nad Labem
Cyklobusy vás dopraví do kopců Krušných hor. Provozovány jsou jako běžné autobusové linky a můžete je využít k přepravě se svým kolem nebo i bez něj. Linka č. 20 a 21 jezdí o víkendech a státních svátcích a v letních prázdninách i každý středu. Provoz je ukončen 29. října 2024.

Autobus k jezeru Milada
Bezplatná doprava k jezeru Milada je dostupná po celé prázdniny v pátek, sobotu, neděli a státní svátky. Spoj jede na trase Divadlo – Jezero Milada – pláž Trmice, Jezero Milada – hlavní pláž a zpět. Jezero Milada nabízí různé rekreační a sportovní aktivity.

TIP: Pokud po cyklovýletu nemáte síly projít městem domů, využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.