HRADECKO

Trutnov rozšíří parkování o 375 nových míst

Trutnov plánuje rozšířit parkování vytvořením 100 nových parkovacích míst a výstavbou parkovacího domu s kapacitou 275 míst v areálu nemocnice. Tento projekt, který má stát zhruba 250 milionů korun, má zmírnit dlouhodobé problémy s parkováním a zlepšit infrastrukturu a dopravu ve městě.


Trutnovský magistrát nedávno oznámil plán na vytvoření 100 nových parkovacích míst ve městě. Tento krok přichází s cílem zmírnit dlouhodobě problematickou situaci s parkováním, která trápí nejen obyvatele, ale i návštěvníky města.

Situace s parkováním ve městě je dlouhodobě napjatá, a proto se zavádění nových parkovacích kapacit stává prioritou. Avšak současná cena za parkování by se v budoucnu mohla změnit, což by mohlo ovlivnit veřejnost. Každá změna v cenách parkovného je pečlivě zvažována s ohledem na potřeby a názory občanů i odborníků.

“Pracujeme na projektové dokumentaci a podle předběžných výpočtů by celý projekt měl vyjít na zhruba 250 milionů korun,” uvádí mluvčí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Dan Lechmann. Plánovaný parkovací dům bude mít železobetonovou konstrukci a bude umístěn nad objektem interního oddělení v areálu trutnovské nemocnice.

Kapacita nového parkovacího domu se odhaduje na přibližně 275 parkovacích míst, což by mělo výrazně zlepšit situaci s parkováním nejen pro pacienty a návštěvníky nemocnice, ale i pro ostatní obyvatele města. Tento projekt je součástí širšího plánu na zlepšení infrastruktury a dopravy ve městě Trutnov.

Město doufá, že tato nová iniciativa přinese kýžené výsledky a zlepší každodenní život občanů. Práce na projektu by měly začít v nejbližší době, jakmile bude dokončena dokumentace a získána všechna potřebná povolení.

Další informace o postupu prací a plánovaných změnách budou občanům poskytovány pravidelně, aby všechny dotčené strany mohly sledovat vývoj a připravit se na nadcházející změny.