PLZEŇSKO

Tachov získal dotaci, má pomoci vybudování nových lékařských ordinací

Rada kraje schválila poskytnutí individuální účelové dotace ve výši 1 mil. Kč pro město Tachov na projekt ‚Dostupná zdravotní péče v Tachově 2024-2025‘.


 „Účelem jejího poskytnutí je podpora zajištění dostupnosti služeb hrazených z veřejného zdravotního pojištění na území města Tachov v oboru všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost/pediatrie, zubní lékařství a další specializované obory,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais. Touto podporou chce Plzeňský kraj napomoci k dostupnosti zdravotní péče u takových typů poskytovatelů zdravotní péče, u nichž je buďto zajištěna nedostatečně nebo hrozí, že přestane být poskytována zcela. „Po poskytnutí dotace a uzavření smlouvy je zodpovědností města, jakožto příjemce dotace, aby při následném poskytnutí finančních prostředků správně vyhodnotilo a dodrželo pravidla EU o veřejné podpoře,“ připomněl náměstek hejtmana P. Hais.

Město Tachov vyhlásilo dotační program ‚Dostupná zdravotní péče v Tachově 2024-2025‘ v říjnu. Jeho účelem je podpora vzniku a vybudování nových ordinací i vzniku nových pracovišť. Tedy rozšíření, případně udržení místa a kapacity poskytování zdravotních služeb na území Tachova, kdy personální obsazení v původním místě nebude poníženo.