KARLOVARSKO

Sokolov: Radnice poděkovala končícím vedoucím pracovníkům ve školství (TV Západ)

Konec školního roku byl v Sokolově pro osm vedoucích pracovníků ve školských zařízeních také závěrem jejich ředitelských funkcí. V rámci šestiletého mandátu již předali pomyslné žezlo svým následovníkům a město se rozhodlo je pozvat na radnici, aby jim za jejich práci poděkovalo.


„Ten důvod byl jeden jediný. Obrovské poděkování za práci, kterou pro město Sokolov odvedli, za tu svojí ředitelskou kariéru. A musím říci, že město Sokolov dává nemalé prostředky do škol a školek, ale vždycky je dáváme rádi, protože máme skvělý tým a ten skvělý tým vedou skvělí kapitáni. A my jsme si ty kapitány, kteří končí ve své funkci, dovolili sem pozvat na město, dát jim malý dáreček a jak jsem říkal, obrovsky jim poděkovat, protože u některých ředitelek a ředitelů to byly desítky let, které zastávali v této funkci a doslova generace Sokolova žáků prošly jejich rukama a oni je vychovali,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Spolu se starostou města Petrem Kubisem, místostarostou Janem Pickou a vedoucí odboru finančního a školství Barborou Bardonovou strávila pětice z končících vedoucích pracovníků necelou hodinku při posezení. Řeč přišla nejen na jejich činnost, ale především nad aktuální situací ve školství i plány do budoucna. 

Pro květiny a drobnou upomínku si přišla ředitelka Mateřské školy K. H. Borovského Miroslava Záleská, která zde působila přes dvacet let, z toho posledních 6 let jako její ředitelka. Profesní kariéru spojila s předškoláky a nadanými dětmi, kterým se bude nadále věnovat jako učitelka v MŠ. 

Vlasta Kaiserová pracovala 30 let v MŠ Barevný klíček na Vítězné a zasloužila se například o založení festivalu Sokolovská mateřinka, která je nesoutěžní přehlídkou hudebních, tanečně-sportovních a dramaticko-výtvarných vystoupení dětí z mateřských škol.

Dana Chvojková je nejdéle působící ředitelkou ve městě. Mateřskou školku U zámečku vede úctyhodných 32 let. Letos zároveň obdržela ocenění plaketou Jana Amose Komenského za vybudování moderního zařízení rodinného typu, které je rodiči velmi vyhledávané. 

Iva Ondrejková pracuje v Domě dětí a mládeže 23 let, kdy vytvořila spolu se svým týmem uznávané centrum volného času. Za pedagogické zásluhy jí byl letos udělen titul Osobnost města Sokolova za rok 2023. V dubnu 2024 převzala ocenění od hejtmana Karlovarského kraje u příležitosti Dne učitelů za příkladnou a obětavou práci s dětmi a mládeží.

Ocenění převzal také Roman Švancar, který v Základní umělecké škole působil jako ředitel 21 let. Jeho svěřenci se pyšní úspěchy v celostátních soutěžích. Léta také dirigoval velký dechový školní orchestr. 

Na závěr si přítomní udělali na památku společné foto.