KARLOVARSKO

Sokolov: Parkoviště Vrchlického brzy zahájí, staví se další dvě velká (TV Západ)

„My se opravdu snažíme jít cestou, že se chceme potkat s těmi lidmi, co tam bydlí. To znamená, že tam probíhala poměrně dlouhá komunikace, abychom se shodli, jakou formou vlastně to parkoviště vybudujeme a zejména kolik parkovacích míst tam vznikne. Takže ten finální návrh je o tom, že by tam mělo vzniknout dvacet tři parkovacích míst, šikmých míst. Měl by tam vzniknout nový chodník. Počítáme tam s tím, že tam je problém trošku s vodou dešťovou, takže i s nějakými odtoky. Jinak samotná realizace by měla proběhnout sedmý až jedenáctý měsíc. To znamená, že v téhle době by vlastně to parkoviště mělo vzniknout,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. Město se postupně ve svých plánech zabývá tzv. dopravou v klidu formou záchytných parkovišť zdarma a vyhrazených placených míst v centru.

„Vybudujeme tedy záchytná parkoviště v dostupné vzdálenosti, což by mělo být do 500 m. Takže jak už jsme zmiňovali, vzniká nové parkoviště na Bohemii, u nádraží. A pak se pojďme zabývat detailněji dopravou v klidu v centru města. Asi je známo, že máme asi nejlevnější parkování, na hodinu je to 5 korun, co se týče našich bankomatů, takže jsme se dohodli, že vznikne nová pracovní skupina, kde součástí bude i dopravní policie a budeme se bavit i o nějaké regulaci,“ přiblížil starosta. 

Záchytná parkoviště na Bohemii a u Nádraží budou hotová letos, v příštím roce se počítá s druhou etapou v Mánesově ulici a v plánu je také úprava velké plochy na Vítězné. 

Ohledně rezidentního parkování chce město postupovat po dokončení záchytných ploch s kamerovým systémem.

„Těch zájemců a těch žádostí na rezidenční parkování je mnoho, takže my tomu musíme dát nejdřív nějakou formu, ale to první, co musí přijít, tak jsou záchytná parkoviště v okolí toho centra a pak se budeme bavit dál,“ slíbil Kubis.