BRNĚNSKO

Rychlý zásah dronu uhasil požár v Hustopečích

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly při požáru trávy, křovin a stromů v Hustopečích. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu a přivoláno jedenáct jednotek. Požár se podařilo uhasit bez škod na majetku, díky rychlému zásahu s dronem. Příčinou bylo pálení odpadu, jeden člověk byl zraněn.


Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu

V pondělí 02. 09. 2024 zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru trávy, křovin a stromů v obci Hustopeče. Plameny, které se rychle šířily v obtížně přístupném terénu, pokryly plochu o rozměrech 250 x 100 metrů.

Operační středisko reagovalo na situaci a vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu. Postupně se na místo sjelo celkem jedenáct jednotek hasičů.

Zásah hasičů přinesl efekt. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu několika vodními proudy v čase 14.27 hodin. Celá akce byla završena úplným uhašením požáru v 16.54 hodin.

Pro usnadnění průzkumu terénu hasiči využili dron vybavený termokamerou. Díky rychlé a efektivní intervenci nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Hasiči svým zásahem ochránili majetek v odhadované hodnotě 50 tisíc korun.

Příčinou požáru bylo pálení rostlinného odpadu. Bohužel, při incidentu se zranil jeden člověk.

Petr Příkaský, HZS Jihomoravského kraje