ÚSTECKO

Promítání filmu Hodina tance a lásky v Terezíně

Televizní film "Hodina tance a lásky" režiséra Viktora Polesného z roku 2003 sleduje příběh Kristinny (Ester Geislerová), dospívající dcery velitele koncentračního tábora, která přijíždí za rodiči z Berlína. Baletní hodiny s bývalou maďarskou primabalerínou odhalují zvrácenost nacistického režimu.


Televizní film Hodina tance a lásky natočil v roce 2003 režisér Viktor Polesný. Hlavní postavou snímku je dospívající dcera velitele koncentračního tábora Kristina (Ester Geislerová), která přijíždí za svými rodiči z bombardovaného Berlína. Ti pro ni představují svět klidu a harmonie, což se jí pokusí ještě více upevnit hodinami baletu, kterými ji má provázet bývala maďarská primabalerína. Navzdory záměrům a plánům otce se Kristininy představy a iluze o rodičích a jistotách domova hroutí a postupně spatřuje zvrácenost a zrůdnost nacistického režimu.

Příběh, místo i postavy filmu jsou smyšlené, celý film se nicméně točil v interiérech a exteriérech terezínské Malé pevnosti.

Promítání se bude konat V ÚTERÝ 24. ZÁŘÍ od 17:00 v KINOSÁLE MALÉ PEVNOSTI TEREZÍN. Film trvá 105 minut a po jeho skončení proběhne beseda s historikem Národního filmového archivu Tomášem Hubáčkem a je nám velikou ctí, že se besedy i projekce ZÚČASTNÍ TAKÉ ESTER GEISLEROVÁ, HERECKÁ PŘEDSTAVITELKA HLAVNÍ ROLE.

Vstupné zdarma, pokud byste si chtěli místa v sále s omezenou kapacitou zajistit, doporučujeme využít rezervační formulář.