BUDĚJOVICKO

Prachatice rozšiřují singltrekové stezky: Z Libína na kole!

Singltrekové stezky nad Prachaticemi se rozšiřují, což vítá i nový kontrolor Tomáš Voráček, který pečuje o jejich bezpečnost. Město postupně rozšiřuje síť stezek, aby podpořilo aktivity v přírodě a nabídlo nové možnosti pro horská kola.


Singltrekové stezky nad Prachaticemi mají nového kontrolora, cyklistu Tomáše Voráčka, který dohlíží na jejich bezpečnost. 'Odstraňuji větší kameny, klacky a větve, které by cyklistům mohly způsobit zranění při rychlé jízdě,' popisuje Voráček své povinnosti.

Tento zapálený cyklista vítá další úseky nových stezek. 'Je skvělé, že se přidává nová trasa, protože ty stávající už máme dokonale prozkoumané. Nové úseky přinesou zábavu a větší šance na různorodý trénink,' říká Voráček.

Město Prachatice postupně rozšiřuje síť singltrekových stezek, čímž se snaží podpořit aktivity v přírodě a nabídnout atraktivní možnosti pro horská kola. 'Singltrek je nádhernou aktivitou, která nejenže poskytuje zábavu, ale je také velmi náročným tréninkem. Tento nový úsek završuje celý systém stezek tím, že dokončuje stoupací pruh, který uzavírá celý okruh,' vysvětluje místostarosta Jakub Nepustil za hnutí Živé Prachatice.

Nový úsek se nachází v oblasti nad městem, konkrétně nad tankovou cestou. Nepustil zároveň naznačuje plány do budoucna: 'Plánujeme výstavbu singltrekových stezek i z vrcholu Libína, což by mohlo zvýšit návštěvnost chaty, kterou právě rekonstruujeme,' dodává.

Aktuálně budovaný úsek singltreku se nachází v úbočí Černé hory u Prachatic a bude mít zhruba kilometr a půl. Dokončení prací je plánováno na září a realizuje je specializovaná firma.