BUDĚJOVICKO

Policie odhalila 264 přestupků na jihočeských silnicích

Minulý víkend se na jihočeských silnicích uskutečnila dopravně bezpečnostní akce Začátek letních prázdnin, během níž 220 policistů zastavilo 1 731 vozidel a odhalilo 264 přestupků, hlavně překročení rychlosti a nesprávnou jízdu.


Minulý víkend se v rámci celostátní dopravně bezpečnostní akce s názvem Začátek letních prázdnin uskutečnila rozsáhlá kontrola na jihočeských silnicích. Na akci se podílelo téměř 220 policistů, kteří během dvou dnů zastavili a zkontrolovali 1 731 vozidel. Během těchto kontrol odhalili celkem 264 přestupků.

Mezi nejčastější prohřešky patřilo překročení povolené rychlosti, ke kterému došlo ve 74 případech. Dalším častým přestupkem byl pohyb vozidel uprostřed vozovky místo jízdní na pravém okraji, což často vede k bočním střetům.

Celorepubliková dopravně bezpečnostní akce Začátek letních prázdnin má za cíl zvýšit bezpečnost na silnicích a zajistit plynulost provozu během prázdninového období. Policisté se zaměřili nejen na dodržování rychlosti, ale i na další aspekty bezpečné jízdy, jako je používání bezpečnostních pásů, zákonné používání mobilních telefonů a technický stav vozidel.

V rámci této akce bylo kontrolováno také mnoho řidičů nákladních vozidel a autobusů, u kterých byly zjištěny různé technické nedostatky a další porušení dopravních předpisů. Policisté ocenili spolupráci s veřejností a doporučují řidičům, aby byli i nadále obezřetní a dodržovali dopravní předpisy, čímž mohou přispět k větší bezpečnosti na silnicích.

Akce Začátek letních prázdnin bude pokračovat i v dalších regionech České republiky, a to jak přes léto, tak i v dalších měsících, aby se zajistilo, že všichni účastníci silničního provozu budou moci cestovat bezpečně a bez zbytečných komplikací.