PLZEŇSKO

Odvetu po Giant lize vyhrál stejně jako celý seriál Richard Kobr

Odveta po cyklistickém seriálu kritérií GIANT LIGA PLZEŇ 2024 se jela nakonec za příjemného podzimního počasí. Teplota na Rapidu ukazovala 21 °C. Jezdci i diváci si tak závod pěkně užili.


Sportovní odpoledne odstartovaly mládežnické kategorie žáků, žákyň, kadetů a kadetek. Velkou cenu Roman Kreuziger Cycling Academy vyhrál v závodě v samostatné kategorii kadetů na 21 kol Jaroslav Cimrman (LAWI junior team), který nasbíral 51 bodů. 

Závod v Plzni opět vyšperkoval svojí účastí olympionik dráhař Denis Rugovac (TJ Favorit Brno), který startoval v puntíkovaném dresu nejaktivnějšího jezdce měsíce září Bageterie Boulevard prestige.

Prvenství na pásce a již klasický handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters a ženy. Nejlépe si se začátkem závodu poradili opět Martin Boubal (CTW CYCLING), Jakub Kubias (RKCA) a Karel Vlk (PROOFY cycling team). Martin Boubal nasbíral celkem 7b, a to mu stačilo k vítězství v kategorii. Kubias s Vlkem si připsali po 3 bodech a o 2. místě pak rozhodl závěrečný spurt, kde byl rychlejší právě Kubias.

Peloton tentokrát dojel ztrátu již po 7 kilometrech, a pak začal boj o body v každém kole. Každý větší únik byl tentokrát rychle smazán a body se dělily v hromadných spurtech. Ze začátku byl aktivní Richard Kobr, který nasbíral dostatek bodů, a pak jen kontroloval pozici. Když se během dalších spurtů k němu bodově dotáhl Maximilian Kerl a Jaromír Kohout, musel se Kobr opět zapojit do boje o stupně vítězů. Nakonec nasbíral 18 bodů, což mu stačilo na první místo. 

Nejlepším juniorem byl Matěj Havel (LAWI junior team), který nasbíral 9 b a v celkovém hodnocení společně s Elitou bral celkové 5. místo.

Richard Kobr v cíli: „Dneska jsem se ke konci musel trochu zmáčknout, ale vítězství je doma. “

foto: tomáš tesař