BUDĚJOVICKO

Nový pavilon CH v Českých Budějovicích za 2 miliardy modernizuje nemocnici

Rekonstrukce pavilonu CH v Nemocnici České Budějovice za více než dvě miliardy korun modernizuje nemocnici a centralizuje oddělení jako ARO, neurochirurgie a ortopedie. Nový pavilon má moderní lékařské přístroje, ale chybí lůžka.


Rekonstrukce pavilonu CH v Nemocnici České Budějovice se stala významným krokem k modernizaci a centralizaci nemocnice. Michal Šnorek, generální ředitel nemocnice, uvedl, že hlavním cílem této renovace je spojení všech nemocničních oddělení do jednoho komplexu a opuštění dolního areálu nemocnice. Pavilon CH bude sloužit jako nový domov pro oddělení jako ARO, neurochirurgie, traumatologie, ortopedie, oční oddělení, ORL, plastická chirurgie a radiologie.

V nově opraveném pavilonu jsou nainstalovány moderní lékařské přístroje, avšak lůžka zatím chybí. „V následujících šesti týdnech plánujeme přesunout všechna oddělení, která sem patří,“ informuje ředitel Šnorek. Prvním krokem bude přesun jednotky intenzivní péče úrazové chirurgie, následovaný přesunem ARO a operačních sálů pro chirurgie a kardiocentra. Při této příležitosti bude dokončena integrace různých oddělení do nového prostředí.

Modernizace pavilonu přinesla také technologické inovace. Mezi nimi vyniká septický sál vybavený mnoha obrazovkami, které umožňují lékařům přístup k více monitorům najednou. Aleš Petřík, ředitel úseku chirurgických oborů, vysvětlil, že nyní mohou lékaři sledovat záznamy z různých endoskopů a kamer na sále, přičemž toto zařízení také zaznamenává průběh operačních zákroků.

Celkové náklady na rozšíření a rekonstrukci pavilonu dosáhly částky přesahující dvě miliardy korun. Tyto investice se promítnou do výrazného zkvalitnění péče o pacienty a zjednodušení infrastruktury celé nemocnice. Modernizovaná zařízení a centralizace zdravotnických činností mají za cíl lépe vyhovět potřebám pacientů a zajistit vyšší efektivitu lékařského personálu.

Renovace pavilonu CH je krokem k tomu, aby nemocnice České Budějovice nabídla vynikající a moderní zdravotní péči. Přesun oddělení by měl být hotov v následujících týdnech, což znamená, že pacienti se brzy budou moci těšit na modernější a lépe vybavené prostředí pro svou léčbu.