VYSOČINA

Nové moderní koleje pro 200 studentů jihlavské vysoké školy

V Jihlavě vzniknou nové studentské koleje s kapacitou až 200 lůžek, nabízející moderní a pohodlné bydlení. Koleje budou obsahovat dvoulůžkové pokoje, koupelny a kuchyňky.


„Vysoká škola dlouhodobě postrádá moderní a funkční vysokoškolské koleje. Zvýšení ubytovací kapacity by v budoucnu umožnilo studium dalším talentovaným studentům z celé republiky,“ prohlásil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

V Jihlavě vyrostou nové studentské koleje s kapacitou až 200 lůžek, přičemž objekt se bude nacházet v relaxační a odpočinkové zóně pro studenty. Kampus, který bude mít pět nadzemních pater a částečně podzemní podlaží, nabídne ubytování v buňkách, které budou obsahovat dva dvoulůžkové pokoje, dvě koupelny, předsíň a společnou kuchyňku. Vyšší patra budou sloužit jako studovny. Každý pokoj bude mít svou vlastní lodžii, kterou časem zakryje popínavá zeleň. To umožní přirozené propojení interiéru s okolní přírodou a vytvoření harmonického prostředí.

Vysoká škola polytechnická Jihlava je jedinou veřejnou vysokou školou v Kraji Vysočina, a kraj proto představuje významného partnera této instituce. Kraj přispívá k jejímu rozvoji, ať už jde o rozšiřování studijních programů, podporu získávání kvalitních akademických pracovníků nebo budování potřebné infrastruktury. „Vysokoškolské koleje jsou neodmyslitelnou součástí akademického prostředí a studentského života. Věřím, že výstavba této chybějící infrastruktury posílí postavení školy v konkurenci ostatních vysokých škol a zároveň zlepší image Vysočiny v celorepublikovém měřítku,“ dodala náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová.

Nový objekt bude nejen vyhovovat požadavkům studentů na moderní a pohodlné bydlení, ale také nabídne více než 40 parkovacích míst. Architekti navrhli budovu tak, aby přirozeně splynula s okolní parkovou zónou, do které je zasazena.