PARDUBICKO

Motoráčkem do Borohrádku. Možná poslední jízda historického vlaku

Připomeňte si nostalgii a zažijte unikátní výlet historickým motorovým vlakem na trase Pardubice – Borohrádek, než bude příliš pozdě.


Dne 13. července 2024 se uskuteční jedinečná jízda historického motorového vlaku na trase Pardubice – Moravany – Holice – Borohrádek a zpět. Tato akce je mimořádná nejen svou historickou hodnotou, ale i tím, že vlak projede úsekem Holice – Borohrádek, kde běžné spoje nejezdí.

Možná půjde o poslední příležitost projet se touto trasou v historickém vlaku. Od 1. ledna 2025 bude totiž na české železnici spuštěn nový vlakový zabezpečovač ETCS (European Train Control System), který neumožní provoz historických vlaků.

Během jízdy si cestující mohou užít nejen nádherné výhledy a nostalgickou atmosféru, ale také drobné občerstvení a upomínkové předměty, které budou k dispozici při pauzách v Holicích nebo Borohrádku.

Nenechte si ujít tuto mimořádnou příležitost a vydejte se na cestu, která může být zároveň poslední. Historický motoráček vyjíždí 13. července 2024 v 9:30 a vrací se zpět do Pardubic ve 13:30.

Vice informací na