ÚSTECKO

Most zažije jubilejní NN NIGHT RUN: Očekává se přes 1500 běžců

Unikátní seriál nočních běhů NN NIGHT RUN pořádá pátý závod tohoto ročníku v Mostě, již podesáté. Akce začne dětskými závody The Playground KIDS CUP, následovanými charitativním FÉNIX RUN. Večer proběhne AVON BĚH na 5 km a hlavní závod NN NIGHT RUN na 10 km.


Unikátní seriál nočních běhů NN NIGHT RUN přichází s pátým závodem tohoto ročníku, který se uskuteční v sobotu 10. srpna v Mostě. V městě, které obvykle celorepublikové běžecké akce obchází, se letos poběží už podesáté.

Odpolední program startuje s dětskými závody The Playground KIDS CUP na 1. náměstí, kde budou tratě přizpůsobeny věkovým kategoriím. Každý malý účastník si z cíle odnese medaili s motivem koaly, což je oblíbená tradice těchto závodů. Paralelně s tím proběhne charitativní FÉNIX RUN na 2 km, do kterého se mohou zapojit běžci i chodci, ať už s kočárkem nebo domácím mazlíčkem. Každý účastník v cíli obdrží medaili s vyobrazením fénixu, přičemž výtěžek z tohoto běhu podpoří osm různých nadací a spolků.

Jakmile se přiblíží večer, začne hlavní část programu. V 19:45 odstartuje AVON BĚH za zdravá prsa na 5 km, který je věnován podpoře zdraví žen. Hlavní závod NN NIGHT RUN na 10 km pak odstartuje ve 21 hodin. Úspěšní běžci kratší pětikilometrové trasy obdrží medaili se stuhou Avon běhu, zatímco za absolvování delšího závodu na 10 km bude připravena medaile s motivem černé noční šelmy. Zdatní běžci mohou dokonce stihnout i všechny tři závody během jednoho dne.

Závody NN NIGHT RUN přitahují širokou škálu účastníků. Od absolutních začátečníků, kteří přicházejí zažít atmosféru nočních běhů, až po výkonnostní běžce, kteří mají naději na dobré umístění, jelikož česká elitní běžecká špička tyto závody obvykle nevyhledává. Nicméně, úroveň nejrychlejších běžců se stále zvyšuje, což odráží značný nárůst zájmu o tyto akce.

Očekává se, že na startu se objeví více než 1500 běžců, což potvrzuje vzrůstající popularitu seriálu NN NIGHT RUN. Pro nejmenší účastníky bude k dispozici bohatý doprovodný program včetně skákacího hradu a různých aktivit. Akci také podporuje Ústecký kraj, což ji ještě více podtrhuje jako významnou událost pro místní komunitu.