BUDĚJOVICKO

Mighty Sounds slaví 18 let - hlavní tahák Bad Religion

Poslední červnový víkend promění letiště v Táboře na pulsující centrum hudby, a to díky festivalu Mighty Sounds. Tato hudební událost, která se zaměřuje na punkrock, ska, rockabilly, punk, reggae a spřízněné žánry, letos slaví své osmnácté výročí.

Hlavním tahákem letošního ročníku budou kalifornští punkrockeři Bad Religion, kteří po několika letech opět zavítají do Tábora. Tato formace z Los Angeles se ve své kariéře stala inspirací pro celou generaci dalších punkových kapel, mezi které patří například Green Day, The Offspring nebo Rancid, kteří na Mighty Sounds hráli minulý rok.

Na festivalu se představí i další významní hudebníci. Ze Švédska dorazí zasloužilí rockeři The Hives a z Londýna punková legenda Cock Sparrer. Hardcore punkovou scénu bude reprezentovat kapela Agnostic Front ze Spojených států. Energetické vystoupení plné balkánských rytmů přinese Dubioza Kolektiv, zatímco latinskoamerickou atmosféru navodí Panteón Rococó.

Českou hudební scénu na festivalu budou zastupovat kapely jako Sto zvířat, Fast Food Orchestra, E!E a Totální nasazení. Program nabídne také prostor pro komornější hudební vystoupení a DJ sety, což přidá další rozměr celé akci.

Návštěvníci festivalu Mighty Sounds se mohou těšit na vyšší komfort v areálu i stanovém městečku. Pořadatelé slibují například více zastíněných odpočinkových míst, která v horkých letních dnech určitě přijdou vhod.