ÚSTECKO

Krupská ulice uzavřena - výkopy a světla za 4,5 mil.

Centrum města bude uzavřeno pro motorová vozidla na Krupské ulici a okolí od pondělí do pátku mezi 7:00 a 14:30 kvůli výkopovým pracím a instalaci nového veřejného osvětlení. Omezení potrvají do 29. listopadu 2024.


Centrum města čeká zásadní změna v podobě uzavírky pěší zóny pro motorová vozidla. Od pondělí do pátku, vždy mezi 7:00 a 14:30, bude toto opatření v platnosti. První část prací se zaměří na výkopové operace, následující část pak na instalaci plošin pro výměnu stožárů pouličních lamp v Krupské ulici.

Omezení provozu se nebudou týkat jen Krupské ulice, ale zasáhnou také okolní oblast. Konkrétně se jedná o ulici U Divadla a náměstí Svobody, kde budou probíhat obdobné výkopové práce. Toto dočasné opatření je nezbytné pro zajištění bezpečnosti pracovníků i obyvatel města.

Realizace těchto prací bude trvat až do 29. listopadu 2024. Jedná se o rozsáhlou investici, která by měla postupně zvelebit centrální části města a zvýšit jejich atraktivitu a bezpečnost. Celková cena projektu je odhadována na zhruba 4,5 milionu korun, včetně DPH.

Město si od těchto úprav slibuje nejen zlepšení infrastruktury, ale také modernizaci veřejného osvětlení. Nové stožáry by měly být nejen energeticky úspornější, ale také esteticky zapadnout do historického rázu města.

Během této doby se obyvatelé města i návštěvníci musí připravit na určitá dopravní omezení. Městská správa doporučuje využívat alternativní trasy a veřejnou dopravu, kde bude nasazena zvýšená kapacita.

Městský úřad také důrazně apeluje na všechny motoristy, aby respektovali dopravní značení a dbali na bezpečnost procházejících a pracovníků na staveništi. Jakékoli případné komplikace a dotazy bude možné konzultovat prostřednictvím speciální infolinky, kterou město zřídilo právě za účelem informování veřejnosti o průběhu prací.