KARLOVARSKO

Karlovarsko: Žena přišla o téměř 70 tisíc korun

Na začátku července letošního roku měl neznámý muž kontaktovat na chatovací aplikaci sedmačtyřicetiletou ženu z Karlovarska. Té se měl představit, jako lékař z Anglie. Nejprve si spolu měli psát o běžných věcech, poté měl ženě vyznat lásku.


Jako důkaz toho, že jí miluje, měl odeslat balík z Londýna. Poškozené ženě měl následně přijít email, ve kterém si přepravní společnost vyžádala zaplacení za přepravu balíku z Anglie do České republiky, kdy žena částku několik desítek tisíc uhradila na cizí bankovní účet. Stejnou přepravní společností byla žena znovu požádána o uhrazení další finanční hotovosti spojené s přepravou, kterou také uhradila. Poté se měl ženě ozvat ne jedné z chatovacích aplikací muž, který jí předal telefonní číslo na kurýra, který jí bude balíček doručovat. Z uvedeného telefonního čísla jí na další chatovací aplikaci přišla zpráva, ve které jí kurýr vyzval k zaplacení finanční hotovosti. Žena finanční hotovost opět uhradila, kurýr jí ale balíček nedoručil. 

Neznámý pachatel ženě způsobil škodu přibližně 70 tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Toužim ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny neznámému pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek