ZLÍNSKO

Jubilejní Masters of Rock: Judas Priest a Bruce Dickinson táhnou davy

Ve Vizovicích začal jubilejní dvacátý ročník festivalu Masters of Rock. Očekává se až dvacet tisíc návštěvníků. Hlavní hvězdy jsou Judas Priest a Bruce Dickinson. Program nabídne desítky kapel během čtyř dnů.


Ve Vizovicích na Zlínsku včera odstartoval jubilejní dvacátý ročník festivalu Masters of Rock, který se řadí mezi největší rockové a metalové hudební akce ve střední Evropě. Organizátoři očekávají, že na festival dorazí až dvacet tisíc fanoušků z různých koutů světa. Hlavními hvězdami letošního ročníku jsou britská heavymetalová kapela Judas Priest a Bruce Dickinson, známý frontman kapely Iron Maiden.

Kromě výše uvedených interpretů se festivaloví návštěvníci mohou těšit na metalovou operu Avantasia, kterou má na svědomí německý zpěvák Tobias Sammet, a na vystoupení další německé heavymetalové kapely Accept. Program na dvou pódiích nabídne během čtyř dnů desítky kapel, a to od čtvrtečního poledne, kdy festival zahájila kapela Fleret.

Ředitel festivalu Jiří Daron připomíná, že z původně dvoudenní akce se Masters of Rock během posledních patnácti let rozrostl na čtyřdenní maraton plný hudebních zážitků. 'Pro město je to nejen příjem ze skvělého kulturního zážitku, ale také z poplatků za ubytování,' uvedl místostarosta Vizovic David Mazůrek. 'Nicméně je třeba počítat i s vyššími náklady na údržbu města.'

Na oslavu dvacetiletého výročí byla rovněž postavena nová fotostěna připomínající nejznámější kapely, které kdy ve Vizovicích vystoupily, včetně legendárních Motörhead nebo švédských Sabaton.

Bezpečnostní opatření během festivalových dní jsou v plném proudu. Policisté z několika místních oddělení, dopravní policie a kriminalisté již od středy dohlížejí na pořádek v okolí festivalového areálu. Policie rovněž využívá techniku Letecké služby Policie České republiky pro noční hlídky a v městečku bude také rozmístěno množství hlídek na čtyřkolkách.

Policie apeluje na řidiče, aby dbali na respektování dopravního značení a dodržování pokynů. 'Žádáme všechny, aby byli trpěliví, zejména s ohledem na probíhající stavební práce na příjezdových cestách do Vizovic. Parkovat je možné výhradně na místech k tomu určených,' varovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Pro bezpečnost návštěvníků byl také u hlavní silnice vedoucí směrem na Zlín zřízen koridor pro chodce.

Policie rovněž upozorňuje návštěvníky na možné krádeže a doporučuje nenechávat cenné věci ani v autech, ani ve stanech. Na adrenalinové hudební zážitky by si tedy měli dát pozor i kvůli ochraně svého majetku.