ÚSTECKO

Jezero Most - sportovní ráj s čistou vodou a psími plážemi

Jezero Most, blízko stejnojmenného města, nabízí čistou vodu, oblázkové pláže, zdarma parkování a vstup, moderní zázemí, sportoviště, cyklostezku a psí pláže.


Jezero Most, nacházející se nedaleko stejnojmenného města, láká návštěvníky svou průzračnou vodou a oblázkovými plážemi. Mezi hlavní přednosti patří bezplatné parkování a vstup, stejně jako moderní zázemí na hlavní pláži v jižní části jezera.

Návštěvníci zde naleznou slunečníky, přístupová mola, převlékací kabiny a toalety s tekoucí vodou. K dispozici jsou také lehátka zdarma. Pro sportovní nadšence je připraveno pískové hřiště pro plážové sporty, zatímco děti mohou dovádět na četných prolézačkách.

Milovníci cykloturistiky ocení devítikilometrovou cyklostezku kolem jezera a majitelé elektrokol mohou své stroje dobít na nabíjecí stanici na hlavní pláži. Pro pejskaře jsou vyhrazeny tři psí pláže, kde si mohou jejich čtyřnozí mazlíčci užít vody, avšak koupání a volný pohyb jsou povoleny pouze v těchto vyhrazených prostorách.

Návštěvníci mohou také vybírat z různých stánků s občerstvením, které nabízejí nejen drobné pochoutky a zmrzliny, ale také větší jídla. Během hlavní sezóny od května do září nabídku rozšiřují různé food trucky.

Největším lákadlem letošního léta je Olympijský festival, který se uskuteční na přelomu července a srpna. Nabídne více než padesátku různých sportů, fanzóny k fandění olympionikům a setkání s českými reprezentanty vracejícími se přímo z Paříže. Vstupné pro dospělé činí 200 korun, pro děti do 12 let 100 korun a děti do šesti let, senioři a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma.