PRAHA

Jedinečný víkend s lachtany v zoo

Tento víkend zoologická zahrada nabídne jedinečný program zaměřený na lachtany. Od 10:00 slavnostní předání ledového dárku, ve 13:30 ukázka tréninku lachtanů a od 10:00 do 16:00 herní a informační stanoviště.


Tento víkend přinese návštěvníkům zoologické zahrady jedinečné zážitky. Hlavní program se zaměří na lachtany, kteří se stanou hvězdami dne. První atrakcí bude v 10.00 slavnostní předání ledového dárku lachtanům. Tento symbolický akt bude jistě zajímavou podívanou jak pro děti, tak pro dospělé.

Odpoledne ve 13.30 bude následovat ukázka tréninku lachtanů. Tento bod programu nabídne možnost sledovat, jak se profesionální ošetřovatelé a trenéři věnují těmto chytrým a hravým zvířatům. Návštěvníci se tak dozvědí nejen o jejich denním režimu, ale také si uvědomí náročnost péče a tréninku těchto zvířat.

Od 10.00 do 16.00 budou k dispozici herní a informační stanoviště naproti Pavilonu tučňáků. Tato stanoviště nabízejí celou řadu aktivit, které potěší všechny věkové kategorie. Například ukázka krmné dávky lachtanů přiblíží, co všechno lachtani zahrnují do svého jídelníčku.

Dalším bodem programu je hra Nakrm lachtana, která umožní dětem zapojit se aktivně a naučit se, jak důležité je správné krmení pro zdraví a pohodu zvířat. Pro ty, kteří se rádi věnují vzdělávacím aktivitám, bude připravena hra Poznej rozdíl mezi lachtanem a tuleněm. Tato aktivita pomůže rozlišit tyto dva často zaměňované druhy pomocí zábavných a poučných metod.

Nezapomeňte také na výtvarnou dílnu, kde si mohou děti i dospělí vyzkoušet své umělecké dovednosti. Celý program je navržen tak, aby byl nejen zábavný, ale také vzdělávací a inspirativní. Zoologická zahrada tak nabízí jedinečnou příležitost strávit den plný aktivit ve společnosti fascinujících lachtanů.

Přijďte a užijte si den plný nových poznatků a skvělých zážitků! Těšíme se na vaši návštěvu.